Lukács-Tóth Eszter

Futás

A futáshoz nem túl régi, de annál nagyobb szerelem fűz. A kisfiam születését követően nem sokkal, kb. egy éve kezdtem el futni, azóta a hajnali futók őrült, ámde annál boldogabb közösségét erősítem.

Amikor lehetőségem van rá, kisebb-nagyobb versenyeken is indulok, na nem az eredmény, hanem amiatt a leírhatatlan élmény miatt, amit egy verseny ad.

Legyél fiú vagy lány, fiatal vagy öreg, szívből ajánlom neked a futást, mert élénkíti a testet és a szellemet (és még az a bizonyos energiaital sem kell hozzá :)), egyszerűen jobb emberré tesz!

Célom a bloggal, hogy lelkes hobbifutóként mozgásra buzdítsalak titeket is! Velem személyesen a tatabányai Decathlonban találkozhattok.

Jóga futó módra 2.

A cikk előző részében megtudtuk, miért is szuper kiegészítője a jóga a futásnak, és sorra vettünk néhány, a keresztedzés során gyakorolható jógapózt. Az alábbiakban azokkal az ászanákkal ismerkedünk majd meg, amelyeket a futás utáni nyújtás során alkalmazhatunk.

Tovább olvasok

Ha unod a futást…

A futás unalmas. Fájdalmas, uncsi, meleg van, hideg van, fáradt vagyok, álmos vagyok, sokat dolgoztam, most megy épp egy jó műsor a tévében, meg amúgy is bolond, aki fut. Ha néha téged is utolér a motiváció teljes hiánya, és legszívesebben beülnél egy üveg nutellával a tévé elé, miközben az életeden rágódsz, akkor az alábbi tippek talán neked is segítenek abban, hogy a futás mégse legyen olyan szörnyű.

Tovább olvasok

Jobb kint, mint bent?

Eső, szél, hó, fagy, mínuszok...A Télapónak meg sem kottyan. A hideg beköszöntével mégis sokan futópadra cserélik a szabadban futást. Na de mégis hol jobb? Futópadon vagy a szabadban?

Tovább olvasok

10 önvédelmi tipp futáshoz

A közelmúlt eseményei ismét felhívták a figyelmünket arra, hogy mi nők, mennyire védtelenek vagyunk. Egyre rövidebbek a nappalok, így szinte biztos, hogy mindannyian futunk sötétben is. Az alábbiakban néhány önvédelmi tippet osztanék meg veletek, amelyek segítségetekre lehetnek szorult helyzetben.

Tovább olvasok