Ágotha Dávid

TÁJFUTÁS

2010-ben, gimnáziumi éveim alatt ismerkedtem meg a tájékozódási futással, mondhatni berobbant az életembe. Hosszas keresgélés után végre ráakadtam egy olyan sportra, amiben igazán otthon érzem magam: a testem és az elmém egyaránt kell, hogy küzdjön a sikerért. Egyik a másik nélkül semmit sem ér ebben a sportban. A tájfutás által lehetőségem volt Skandinávián át Itáliáig megannyi országban rajthoz állni és edzőtáborozni, rengeteg gyönyörű tájat és várost fedeztem fel az évek során. Az egyetemi évek nálam szintúgy a tájfutásról szóltak, mint a mostaniak itt, a Decathlonnál. Írásaim között találtok majd élménybeszámolókat, praktikus tippeket, felszerelés-teszteket és pályaelemzéseket is. Igyekszem érdekes, motiváló tartalmat szolgáltatni (még) nem tájfutóknak, kezdő versenyzőknek és profiknak is.
Hogy mi számomra a tájfutás? Csapat, barátok, edzés, versenyzés, utazás. Életforma. Gyertek, ismerjétek meg Ti is a Világ Legszebb Sportját!

Velem személyesen a Corvin Decathlonban találkozhattok.

Termékmustra – A Geonaute szimboltartó

Már jócskán tart a tájfutó versenyszezon, így itt az idő, hogy egy termékbemutatóval jelentkezzem. A Geonaute új szimboltartóját teszteltem, íme a Termékmustra-sorozatom első része: nézzük meg közelebbről és lássuk, hogy szuperál az új szimboltartó versenyhelyzetben.

Tovább olvasok

A világ legszebb sportja

Alig két hónap múlva indul az új tájfutó versenyszezon. Ha épp a téli alapozásod felénél tartasz és motivációra van szükséged, jó helyen jársz. Ha pedig gondolkozol azon, hogy kipróbálod ezt a sportot, bemutatom neked, miről is szól a tájfutás, és milyen képességekre kell szert tenned, hogy jó legyél benne.

Tovább olvasok

Tájfutás – GYIK 1. rész

Íme néhány Gyakran Ismételt Kérdés, amit minden tájékozódási futónak feltettek már legalább egyszer. És íme néhány gyakran ismételt válasz, amit mindig örömmel adunk a kíváncsi érdeklődőknek. Figyelem, ismeretterjesztő tartalom következik!

Tovább olvasok

Low-cost tájfutó edzőtábor Norvégiában

Langyos júniusi este volt. Épp vártam, hogy kezdődjön a Portugália-Spanyolország világbajnoki csoportmérkőzés, amikor chat-üzenetem érkezett. Csapattársam és régi jóbarátom volt az, izgatottan mutatta, milyen szuper terepeket talált a norvégiai Bergen község közelében az omaps.net adatbázisában. El is fantáziáltunk rajta, hogy a jövőben egyszer biztosan elutazunk oda edzeni, felfedezni a környéket. Ekkor még nem sejtettük, hogy alig két hónap múlva egy Bergenbe tartó Wizzair-járaton ülünk majd, és az idei év legnagyobb kalandja vár ránk.

Tovább olvasok