Cikkek jógagyakorlatok témában

Jóga, mint kiegészítő sport? – Futás és jóga

Az interjúsorozat folytatódik! 🙂 Egy igazán izgalmas párosítás a futás és a jóga. Sok alkalommal gondoltam már én is rá, hogy ez a két sport milyen tökéletesen kiegészítheti egymást. Kitartó és szorgalmas embernek tartom magam, főleg, ha sportolásról van szó, de sajnos a futást eddig akárhányszor, akárhogyan próbáltam, nem sikerült megkedvelnem…szerencsére azonban vannak emberek, akik felismerték mindkét sport nagyszerűségét, itt van például Csikós Szilvia kolléganőm, akivel a két sport kapcsolatáról beszélgettem.

Tovább olvasok

A jógaetikett 6 pontja

A jógának számos stílusa létezik, amelyek különböző körülmények között gyakorolhatók. Mindegy, hogy milyen helyszínen jógázol és melyik a kedvenc jóga irányzat, van néhány irányelv, amelyekről nem szabad megfeledkezni, hogy így megadjuk a tiszteletet jógázó társainknak és biztosítsuk a vidám és egészséges sportolást.

Tovább olvasok

Jóga várandósan – A kismama jóga jótékony hatása

2017. novemberében indult minden, akkor tudtam meg, hogy kisbabát várok. Az elmondhatatlan öröm párosult az ismeretlentől való félelem időnkénti hullámaival. Egy dologban biztos voltam, hogyha az orvosom részéről eltiltás nem történik, akkor mindenképpen szeretnék aktív maradni a 9 hónap során. Az első pillanatban utána néztem, hogy mik azok a gyakorlatok, amelyek ellenjavallottak a babavárás ideje alatt, és átalakítottam a mindennapi reggeli jógázásomat ezeknek megfelelően.

Tovább olvasok

Nincs időd jógázni? Frissülj fel az irodában! – irodai jógagyakorlatok

Mindannyian tudjuk, mennyire káros élettani hatásai vannak – a hízáson kívül is – a hosszútávú ülőmunkának az emberi szervezetre. Elgémberedő, bemerevedő ízületek és végtagok, összecsúszó/elkopó gerincoszlop. Számos mozgásszervi problémát, kellemetlen fájdalmat (hát, nyak, váll, könyök, csukló, stb.) okoz a tartós ülőmunka.

Tovább olvasok

Jógázz párban! Jóga nem csak párkapcsolatban élőknek

A “páros jóga” kifejezés hallatán sokan azt hiszik, hogy csak és kizárólag párkapcsolatban élők számára kitalált jógatípusról van szó.
DE! ez ebben a formában tévedés.
A párosan jógázáshoz csupán két személy kell, akik lehetnek baráti, rokoni és akár társas kapcsolatban is, tehát a lényeg, hogy valamilyen ismeretségről már szó legyen.
A cikkben néhány otthon is bátran gyakorolható, páros jógapózt mutatunk be. 🙂

Tovább olvasok

Reggeli jóga gyakorlatok 1. rész

Az elkövetkező pár hétben egy rövid jóga gyakorlatsort mutatok meg nektek, amit ébredés utáni, reggeli mozgásként javasolok. Garantáltan felébreszti a szervezetet az utolsó kis sejtig! Mellékhatások: jó közérzet, élénkség, vidámság.

Tovább olvasok