Csalfa barátságom a futópaddal

Nem vagyunk ősidők óta barátok, ezt tudjuk mindketten. 2016 szeptemberében kerültünk közelebbi kapcsolatba, de azért valljuk be, hamar egy hullámhosszra kerültünk. Engem a kényszer vitt rád, te pedig jól helytálltál. Barátságunk töretlen, sosem kellett csalódnom benned, viszont meg kell értened, csalfa vagyok veled. Most kicsit elhagylak, de még jövök. Remélem azért jóban maradunk.

Puszi, Hanna

Tovább olvasok

Tandem scooter

Nem mondom, hogy fene nagy tapasztalatra tettem szert a tereprollerezés témájában, de vagány vagyok és roppant lelkes. Na jó, inkább csak lelkes, és kissé elkeseredett, ha a kutyáim elfárasztásáról van szó.

Tovább olvasok

A közös munka első gyümölcsei – Kicsiló nagy fejlődése

Három hónapja érkezett meg Málna, legjobb barátnőm lova. Akkori bejegyzésemben megígértem, hogy három hónap múlva újra elmesélem, milyen az élet munka mellett két lóval. Negyedév elrepült, alig volt időm kettőt pislantani és a kezdeti nehézségek ellenére úgy néz ki, május elején kicsiló debütálhat élete első hivatalos versenyén.

Tovább olvasok

Világraszóló élmények két nagy keréken

Csibészes mosoly, kiváló humor, elképesztő egyensúlyérzék – ez jellemzi Marcit, a Nyugati téri áruházunkban dolgozó munkatársamat. Minden gördülő eszközön bravúrosan és stílusosan tud megérkezni találkozóira: bringázik, gördeszkázik, longboardozik, rollerezik, de próbálta már a görkorit is. Mivel éppen egy Tabánban megrendezésre kerülő gördülős eseményre készülök, hozzá fordultam tanácsért roller témában is. Válaszát megosztom veletek, mert másnak is tippeket adhat.

Tovább olvasok

Jó zsaru – rossz zsaru?

Szükségünk van a zsírokra, olajokra egy diéta során? Rögtön meg is válaszolom! Igen, a szervezetünknek szüksége van ezekre. A legnagyobb tévhit, hogy semmilyen zsírt nem ehetünk diéta alatt. Hogyan folyik az emésztésük és mire jó a zsiradék nekünk? Beszéljünk róla!

Tovább olvasok

Lesérültem! Mit tegyek?

Futóként nem sok emberrel találkoztam még, akivel ne történt volna valamilyen baleset, sérülés. Ami viszont a különbség futó és futó között, hogy ki hogyan éli meg és hogyan kezeli ezt az időszakot. Fontos, hogy hallgass arra, amit a tested üzen, ide értve a fájdalom formájában jelentkező üzeneteket is. A közelgő sérülés vagy a potenciális veszélyforrások észrevétele, a képesség, hogy tudd mikor kell abbahagyni a futást és megadni a testnek a regenerálódáshoz szükséges időt – ezek sokat segíthetnek.

Tovább olvasok

Szobavadászat

Mit csinál ilyenkor az ember? Szobavadászik: vágyakozásában trófeáit nézegeti, elmélkedik, igyekszik felidézni korábbi kalandjait, segítségül hívva az emlékeket, hátha enyhítik picit a bezártság okozta kínt.

Tovább olvasok

A félmaraton küszöbén

Már csak pár nap és a festői Dunakanyar egy rövidke szakaszát hamarosan futók ezrei fogják ellepni, köztük Just have fun futóközösségünk tagjai is. Sokat gondolkodtam, miről lenne érdemes írnom így pár nappal a rajt előtt, az internet hatalmas hálója már így is tele van hasznosabbnál hasznosabb tanácsokkal a 21,097 km-es táv sikeres teljesítésére vonatkozóan. Végül arra jutottam, hogy megint az érzelmeimre hagyatkozom és a felkészülési időt bemutatva bepillantást engedek egy félmaraton küszöbén álló futó lelkivilágába.

Tovább olvasok

Miért kezdtem el újra futni?

Következő cikkem egy kolléganőm vendég írása: Niki hangulatos betekintést ad a náluk beinduló közösségi szaladásról. Mivel a futás szenvedélyének átadása fontos Rajt nálam, nem kérdés, hogy megosszam veletek.

Tovább olvasok

Elsősározók

Van abban valami különleges, amikor sikerül beoltani egy ismerősünket a bringázás szeretetével. Ha mindezt csoportosan követjük el, abból pedig csakis remek dolgok sülhetnek ki.

Tovább olvasok

Egyszerűen a diabéteszről

Olyan népbetegség, melyre jelenleg nincs gyógymód, csak kezelés egy életen át. Számtalan kísérlet folyik a világon, hogy megtalálják, mi az oka a kialakulásának és mi lehetne a gyógyító eljárása: ez a cukorbetegség. Ebben a cikkben leegyszerűsítve, szemléletesen mesélek róla, hogy tudatosabbak lehessetek a megelőzésében.

Tovább olvasok
További cikkek