Domyos futógép letesztelve -T900B

Ha pont azon gondolkozol, hogy futógépet vennél, akkor ez az írás neked szól! Számomra új értelmet nyert az otthoni edzés! Ismerd meg a T900B-t!

Többször elmeséltem már nektek, futok, de éppenhogy csak. Ráadásul a hideg idő satuféket jelent számomra. Így nem sok esélyem van fejlődni a futásban. Végül is párommal döntöttünk. Veszünk egy futópadot.

A döntésünk a Decathlon saját márkás futópadjára esett, a T900B-re.

Domyos T900B – Decathlon saját márkás futópad

Házhoz rendeltem, mert egy böszme nagy gép, igazából nagyobb, mint hittem. Szerencsére elfért, tehát ez nem okozott gondot. A gép összecsukható, ha szükséges.

Domyos futópad otthoni edzéshez

A T900B futópad könnyen összecsukható.

Ami nagy meglepi volt, hogy bluetooth-on keresztül telefonhoz csatlakoztatható. Egy applikáción tudjuk mérni a időt, tudunk célokat beállítani, programot választani, stb. Ezek a funkciók természetesen magán a gépen is állíthatóak. Ami miatt az app mégis nagyon klassz, hogy tárolja a futásunk adatait, és tudunk mindenféle statisztikát és átlagot mérni. A fejlődésünk nyomon követhető.

Domyos futópad otthoni edzéshez

Az Econnected nevű app ingyen letölthető a play áruházban.

A gép egyébként kényelmes. Könnyen, egyértelműen használható. Van 32 program, ami viszont szerintem alapvetően nehéz és így egy kezdőnek, mint én, nem kihasználható, de a programokba is bele lehet nyúlni és nehézséget állítani.

Mit is állíthatok be?

Elsősorban természetesen a sebességet. Vannak gyors opciók, de lehet apránként is állítani.  Állítható az emelkedő, szintén gyors állítás alapján vagy fokozatosan. Van beszerelt ventilátor, aminek az erőssége szintén állítható. A telefonhoz jack dugóval csatlakoztatható, amiről zenét is kapcsolhatunk és két hangszóró szórja ránk az áldást. Nem szól annyira szépen, a TV nyilván szebben nyomja, de egyébként nem recseg – ropog, tisztán hallatszik, de ha már úgyis a szobában futok, szólhat a TV is. A hangerő szintén állítható. A gépen van USB bemenet, ezzel tudjuk a telefont futás közben tölteni. Ha már van mindenféle csatlakozó, nyilván a telefonnak és tabletnek is van hely, ahol stabilan tartható futás közben.

Domyos futópad otthoni edzéshez

0-10%-ig állítható emelkedő és állítható sebesség.

A programokról esett már szó, nem használom őket, így számomra felesleges, nehezek. 32 program van négy kategóriára osztva.

Összességében a gép azt teszi, amit kell, kényelmes és jól használható. Beszerelt pulzusmérő található a kapaszkodó részében, plusz jár a géphez egy mellkasra szerelhető pulzusmerő.

Domyos futópad otthoni edzéshez

Felszereltség maximális: kulacstartó, ventilátor, tablettartó, jack dugó és pulzusmérő.

Ahogy a futópadokon szokás, középen van egy kihúzható “kulcs”, amivel rögtön leállítható a gép, ezt egy madzaggal tudod magadra erősíteni, így ha hátrébb csúsznál a gépen, akkor is ki tudod rántani a kulcsot.

A T900B a saját márkás futópadok közt a legnagyobb futófelületű. Kis tesója is van, ami ugyan kisebb, illetve kevesebb programot rejt magában, viszont hasonló felszereltségű. Az alkalmazás használható a T520B futópadon is.

Domyos futópad otthoni edzéshez

A nagy futófelület kényelmes futást biztosít.

Megérte?

Egy percig sem bánom, hogy rászántuk magunkat erre a beruházásra. Így már nem lehet kifogás az eső és a hideg. Habár tény, hogy ez egy nagyobb összeg, amit a sportra költöttünk, de egyszeri és hosszútávú.

Az app a géphez a play áruházból ingyen letölthető.

És ti próbáltátok már a Decathlon saját márkás futópadjait? Mit sportolok a hideg időben?

György Friderika

György Friderika

Nem voltam sportos alkat, sem fitt. Viszont ahogy felnőttem, elvégeztem a főiskolát és biológusként kiszabadultam a világba: egészségorientált lettem. A... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​