Mit ehet gyerkőcöd a Decathlonban? – Többet, mint gondolnád

Gyerkőccel az áruházban: "Anya, szeretnék egy ilyet". - "Ez nem neked való". Akkor kinek és kiknek nem? Mi kerülhet a kosárba, ha édesszájú a kicsi, és mit ne vegyetek meg neki semmiképp? Olvassátok el a cikket és minden kiderül.

Túl sokszor hangzik el az a kijelentés áruházainkban, mikor a kisgyerek valamelyik édesség, energiaszelet után sóvárog, “Hagyd, ez nem neked való”.   A szülő tudja. Vagyis azt hiszi, hogy ezzel árthat. Pedig csak pár termékünkre mondanám azt, hogy nem ajánlom 12 év alatt.

Miket NE igyon 12 év alatti gyermek?

Italaink közül a Powerade-re és a Vitalade-re mondanám azt, hogy kb. 16 óra után ne, cukor, B-vitamin és utóbbi L-carnitin tartalma miatt. Éjszaka inkább aludjanak, a pörgés nappalra kell. 🙂

Az Aptonia izotóniás italaink  szintén B és E-vitamint tartalmaznak, ezeket sem ajánlatos már késő délután fogyasztani, viszont a Hydra változatunkat bárki, bármikor bátran ihatja.

A por formátumban adagoló kanállal könnyen készíthetsz egy nagyszerű, hidratáló italt 🙂

Ami fontos: Ne tartalmazzon koffeint! A túl sok B-és C-vitamin is pörgetheti a gyerekeket, de utóbbiak fokozatosan adagolva nem ártalmasak napközben.

Amiket nyugodtan lehet szürcsölni

Active O2 ; Aptonia vizeink  és a Powerade ZERO változata nyugodtan adható a gyerekeknek.  Ezeken kívül a hidratálás porok formájában is megoldható, széles palettánk többféle ízben próbálja kielégíteni a vásárlók igényeit.

Áruházainkban rengeteg féle kulacsot is találhattok

“Neked való” és “nem neked való” falatok

Géleket gyerekeknek nem adnék, szükségtelen, sportolás közben nekik a fent említett lehetőségek állnak rendelkezésre.

Szeleteink közül is az adható a gyerkőcnek, ami koffeinmentes. A terméken természetesen fel van tüntetve, illetve ami energiaszeletnek van titulálva, az is csak nappal, edzéseik előtt, vagy alatt fogyasztandó.

Szeleteinket megtaláljátok gluténmentes változatban is .

A müzliket, gabona – és zabszeleteket bátran, de vacsorára inkább egy adag rántottát, az mégsem dobja meg annyira a vércukorszintet.

Mindent összevetve

Mozogjon a lurkó, amikor csak tud, ha koffein nélkül is van energiája, akkor pláne kerüljük az ilyen italokat, nasikat. Hidratálásból sosem elég, inni-inni-inni,  nem számít, hogy jönnek a mínuszok.

A sok izotóniás ital, energiaszelet, és gél csak táplálékKIEGÉSZÍTŐ, fontos, hogy tányérjukon rost (zöldség), fehérje (hús) és szénhidrát (burgonya, rizs, bulgur, köles stb.) együttesen szerepeljen.  🙂

 

 

 

 

Németh Viktória

Németh Viktória

Németh Viki vagyok, 28 éves, a székesfehérvári áruházat 2017 novembere óta erősítem egyrészt triatlon országos képzőként, másrészt a triatlon és... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​