Láthatósági kiegészítők és ruházat futáshoz

Az őszi illetve a téli évszakokban a nappalok bizony elég rövidek és sajnos a munkaidőnk ezen időszak alatt sem kevesebb, így aki nem olyan szerencsés, hogy nap közben be tudja iktatni a futásokat, annak bizony maradnak a sötét reggelek, esték illetve a szürke délutánok. Két fontos dolgot kell észben tartanunk ilyen futások során: egyrészt nekünk is látnunk kell, hogy ne essünk orra, másrészt a közlekedésben résztvevő többi embernek is látnia kell minket, mindannyiunk biztonsága érdekében. Mutatom a hasznos láthatósági kiegészítőket őszi és téli sötétben futáshoz!

Ruházat

A legtöbb futóruházat rendelkezik kisebb-nagyobb fényvisszaverő csíkokkal, rátétekkel. A Kalenji ebben szintet lépett. Piacra dobta a reflektív futóruházatot, amiben tuti, hogy a holdról is kiszúrnak minket!

Ez a technológia az alábbi modelleken található meg:

Láthatósági kiegészítők és ruházat futáshoz - Reflekítv ruházat

Reflektív futóruházat, hogy messziről is jól lássanak!

Jelzőfény

A választékban természetesen megtalálható a megszokott kis kerek lámpa. Csíptetőjének köszönhetően a ruházat szegélyére, sapkára, vagy cipőre is fel lehet fogatni. Egyenletesen világító funkciója mellett villogó piros fényt is ki tud bocsájtani. LED lámpájának köszönhetően 100 méterről is látható.

Bárhová csíptethető jelzőfény

Bárhová csíptethető jelzőfény

Létezik egy motion light nevű helyzetjelzőnk is. Előnye, hogy környezetkímélőbb, hiszen elem és akkumulátor nélkül működik: a lengőmozgást alakítja át energiává, ezzel üzemelteti 4 piros LEDjét.

Láthatósági kiegészítő - piros jelzőfény

Piros villogó jelzőfény, mely a karra rögzíthető

Mellkaslámpa

Jó hír a Vasember filmek kedvelőinek! Futás közben mindenki szuperhősnek érezheti magát, és úgy is nézhet ki. Ebben segítenek a mellkason hordható Kalenji lámpák. A termék elemes és akkumulátoros verzióban is elérhető. Előbbi 100, utóbbi pedig 250 lumen teljesítményű, így a fénycsóva képes az előttünk futó 20 métert bevilágítani. A testlámpa szuper alternatíva az olyan futóknak mint én, aki mindig van a fején valami, így a fejlámpa zavaró lehet.

Testlámpa

Elemmel és akkumulátorral működő mellkaslámpa kapható a Decathlonban

Fejlámpa

A testlámpa persze nem  mindig opció. Például éjszakai terepfutás során sokkal praktikusabb egy olyan lámpa, ami követi a fejünk mozgását, és koncentráltabb fénycsóvával rendelkezik.

A Decathlonban jelenleg ezek a futáshoz tervezett Kalenji fejlámpák érhetőek el:

A fejlámpák tervezésénél kiemelt szempont volt a megfelelő súlyeloszlás a fejen, így mindhárom modell lámpafeje elöl, akkumuláturuk pedig a pánt hátsó részén helyezkedik el.

Láthatósági kiegészítők futáshoz - Fejlámpa

A fejlámpa fénycsóvája koncentráltabb és követi a test mozgását

Az említettek mellett ne feledkezzünk meg a jól bevált fényvisszaverő karpántról sem.

Mindegy, hogy melyik eszközzel érjük el, de a lényeg: lássatok és maradjatok láthatóak ősszel és télen is!

A tanácsokat Buczkó Bea írta, aki a Decathlonban a triatlon, úszás és szörf sportok igazgatója, illetve szenvedélyes futó. Beával személyesen a budaörsi áruházban beszélgethettek.

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​