Hogyan válassz túrazoknit?

A túrazokni kiválasztásához négy kritériumot érdemes figyelembe venni: a használat jellegét, a gyaloglás időtartamát, az évszakot és a cipőszár magasságát. Tippek a megfelelő túrazokni kiválasztásához.

A használat jellege

Sík terep vagy hegyvidék?

Sík terepen való gyalogláshoz nagyobb kényelemre van szükséged. Találd meg a számodra legkényelmesebb anyagot és szövésmódot. Egyes zoknik azért simulnak jobban a lábfejre, mert meg van különböztetve a bal- és a jobblábas zokni, így jobban illeszkednek a cipő méretéhez is. Azokat a zoknikat részesítsd előnyben, amelyeken minimális varrás található.

Túrazokni - Sík terepen vagy hegyvidéken fogsz túrázni?

Nem mindegy, milyen terepen fogsz túrázni – ennek megfelelően válassz zoknit!

A bőrirritáció csökkentése

Túrázás közben amennyire lehet törekedni kell a bőrirritáció csökkentésére a vízhólyag képződés megakadályozása érdekében. Ellenőrizd, hogy a zokni különleges összetevőből készüljön a saroknál és a lábujjaknál a bőrirritáció csökkentése érdekében. Egyes zoknik a “dupla réteg” technológiával csökkentik a bőrirritációt.

A gyaloglás időtartama

Minél hosszabban gyalogolsz, annál jobb légáteresztésre van szükséged. Egyes zoknik jól szellőző szövéssel rendelkeznek, ami elősegíti az izzadságelvezetést a kényelem megőrzése mellett.

Az évszak

Mivel az időjárás évszakonként változik, válaszd a “hideg időjáráshoz”, a “meleg időjáráshoz” és az “átmeneti időjáráshoz” ajánlott zoknijaink közül az évszaknak megfelelőt!

Túrazokni - az időjárásnak megfelelően

Válassz az időjárásnak megfelelő túrazoknit!

A túracipő szármagassága

A zokni szára mindig legyen hosszabb vagy azonos hosszú a cipő szármagasságával a boka dörzsölésének megakadályozása érdekében.

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​