Futás ősszel – Mennyi pénzből kezdhetem el?

Vége a nyárnak: ez sokakat elszomorít, hiszen bár a fák az ősz minden színében pompáznak, a reggelek egyre szürkébbek. Mások – mint én is – szeretik ezt az évszakot, hiszen végre nem olvadunk szét a napon, nem vakít el az allergia és nem esik rosszul a legvékonyabb anyag érintése is sportolás közben. A legtöbben év elején vágnak bele egy-egy új sportba, de a szeptember is csúcsidőszak ilyen szempontból. A gyerekek a suliba térnek vissza, mi pedig a nyári dorbézolás után a sporthoz. Nézzük, hogy a Decathlonban mekkora az az összeg, amiből el lehet kezdeni az őszi futást aszfalton, vagy terepen.

Hobbi futás aszfalton

Női, őszi hobbi futó szett

Női, őszi hobbi futó szett

Vegyük példának ezt a szép világoskék szettet:

 • Futócipő: EVA habszivacs csillapítással rendelkező modell kezdő futóknak aszfaltra vagy futópadra. 4990 Ft.
 • Rövid ujjú póló: Újrahasznosított alapanyagból készült kényelmes póló, tökéletes a hosszú ujjú felsők alá is. 1490 Ft.
 • Hosszú ujjú felső: Hőtartó, mégis légáteresztő felső, amely 4-7 fokos hőmérséklet esetén is ideális társ a futáshoz. 2990 Ft.
 • Hosszúnadrág: Futónadrág zsebbel, a lábak belső oldalán varrás nélkül. 3990 Ft.
 • Multifunkciós kendő: Fejpánt, sapka vagy sál – jól jön a szeszélyes őszi időben. 990 Ft.

A szett összértéke: 14 450 Ft.

Természetesen ez csak egy kezdő szett, ezen kívül sokféle modell és szín várja az érdeklődő nőket és férfiakat a hobbi futásra szánt termékek gyűjtőoldalán.

Intenzív futás aszfalton

Női szett intenzív futáshoz

Női szett intenzív futáshoz

Az intenzív futók valószínűleg a nyarat is végignyomták, de nekik is elkelhet pár új dolog a ruhatár ősziesítése végett. Ezen kívül ezek a termékek természetesen éppúgy használhatóak bármely futó számára, hiszen amiben le lehet futni 10-20-30 km-t, az 5 km-en is kényelmes lesz! 🙂

De mennyi az annyi?

 • Futócipő: Kiprun Long, akár maratoni távig, bármely lábállásra. 19 990 Ft.
 • Hosszú ujjú aláöltözet: Oldalvarrások nélkül, puha, könnyű, mégis hőszigetelő anyaggal. 5990 Ft.
 • Futónadrág: Derékban és a lábak között minimális varrással, hosszútávú futásra tervezve. 6990 Ft.

A szett összértéke: 32 970 Ft.

A kalkuláció csak a felső ruházati réteget tartalmazza. Ezen kívül terémszetesen minden futónak szüksége van megfelelő fehérneműre nők és férfiak esetében is, valamint egy jó zokni sem árt.

A férfiak se aggódjanak, a kínálatunkban ők is megtalálnak mindent, ami az intenzív futáshoz szükséges.

Terepfutás

Ha egy évszakot kellene kiemelnem, amikor a legkirályabb a terepfutás, akkor az biztosan az ősz lenne! Nézzük, miből válogathatnak a terepfutás szerelmesei!

Futás ősszel - terepfutás szett

Ősszel gyönyörű a természet, ilyenkor érdemes elkezdeni a terepfutást!

 • Terepfutó cipő: 4 mm-es barázdák, CS ütéscsillapítás, 21 km-es távig ideális. 14 990 Ft.
 • Hosszú ujjú felső: Strapabíró, légáteresztő anyagból, hátsó zsebekkel. 5990 Ft.
 • Hosszúnadrág: 4 zseb, szintén strapabíró anyag, edzésre vagy versenyre. 8990 Ft.

A szett összértéke: 29 970 Ft.

Ha valaki kicsit fázósabb, akkor érdemes lehet beruházni egy saját zsebébe hajtogatható széldzsekire. Ennek a dzsekinek a férfi  és női modellje is 7990 Ft-ba kerül.

Futás ősszel - terepfutás

Aki fázósabb, annak érdemes beruházni egy széldzsekibe is

Természetesen a terepfutó választék sem áll meg ennyi terméknél, még több technikai felszerelésért és cipőért érdemes átböngészni a teljes választékunkat.

Ha szeretnétek plusz motivációt gyűjteni vagy megosztani sikereiteket, valamint részt venni izgalmas kihívásokban, akkor sok szeretettel várunk titeket a Kalenji Futóközösségben! Hajrá ősszel is!

A tanácsokat Buczkó Bea írta, aki a Decathlonban a triatlon, úszás és szörf sportok igazgatója, illetve szenvedélyes futó. Beával személyesen a budaörsi áruházban beszélgethettek.

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​