Gyerünk anyukám!

Még csak most csobbantunk az élményekbe és máris szeptembert írunk... kevesebb közös szabadtéri program, változékony, hűvösebb idő és mindenki zárt helyre vonul vagy a lakásban ragad. Ez a változás hozta meg 2014-ben Nóri életében is a csavart, amikor a rossz időre megoldást próbált találni. Nem várt online siker lett belőle, a kismamák, gyermekes anyukák nagy örömére.

3 gyermek anyukájaként időt szánni a sportra

Kádár-Papp Nórával a Gyerünk anyukám! mozgalom alapítójával arról beszélgettem, hogyan is indult el a siker története, amiben ma már több ezer nőnek segít szülés utáni regenerálódásban, fogyásban és lelki támogatásban. Ismét öröm átélni a bizonyosságot, hogy a közösségnek mekkora ereje van.

2 éves volt Nóri kisfia, amikor megérkezett a második áldás: iker gyermekei születtek. Abban az időben még lakásfelújításban is voltak, így minden adott volt ahhoz, hogy saját magára semmi ideje ne maradjon..

Angol és testnevelés szakos tanári -, valamint aerobic oktatói végzettséggel elméletben meg volt, hogyan is térjen vissza a jó étrendre és az edzéshez, viszont mindezt edzővel, segítséggel szerette volna elkezdeni, de semmilyen megoldást nem talált, amivel elindulhatott volna a változás útján a teendői mellett.

Három gyerek anyukájaként időnként még Nórinak is kihívás tud lenni a sportolás 🙂

Sport a nappaliban

Szerencsére az első akadálynál nem állt meg és segítség hiányában is elkezdett a budapesti Margit szigeten a jó masszív, hagyományos ikerbabakocsival (benne a gyerekekkel 🙂 ) edzeni, ahogy ő mondja “először borzalmas 1 perceket futottam, amik után kifulladva bőrlégzéssel igyekeztem magamhoz térni”. Nem adta fel és folytatta, ami tevékenységeket egy külön facebook profil létrehozásával naplózni is kezdett.

Az online és személyes jelenlétét több érdeklődő anyuka is figyelni, követni kezdte és idővel egyre nagyobb közösség lett társa az edzésben személyesen és facebook oldalán egyaránt.

Na de ahogy írtam is, jött az első bökkenő, a rossz idő. Semmilyen anyagi ráfordítás nem volt szándékában erre a hobbitevékenységre,hogy termet béreljen, viszont szerette amit csinál és az volt az ötlete, hogy a nappalijából becsatlakozik  egy online élő videómegosztó portálon keresztül, mert a gyerekekkel rossz időben úgyis többségben mások is beszorulnak a lakásaikba. Elkezdődtek a sportolásának online közvetítései, melyet sokan követtek.

Ha elmaradt egy közvetítés, mert inkább a szabadba mentek sportolni, akkor a külföldön és vidéken élő anyukák nehezményezték, hogy elmaradt a megszokott edzés. Így hát, ha jó idő volt, ha rossz, a heti 2 live bizony rendszeressé vált.

Na innen indult az egész buli!

Már egy egész csapat tréner edzései közül választhattok az oldalon.

Ez mára egy profi csapat

A látogatottság megnövekedéséből könnyen kiderült, hogy erre van igény és a nehézségek, a “húú, basszus most abbahagyom, nem kell nekem ez” mérföldkő után valahogy mindig sikerült megoldást találni, folyamatot kiszervezni és csapatot bővíteni, így aztán nem volt visszaút.

Kibővültek a lehetőségek és ma már egy egész csapattal dolgozik együtt kismamákért, regenerálódni -, fejlődni vágyókért a különböző hasizom regeneráló, pilates edzések , piloxing és még sorolhatnánk milyen széles palettájuk segítségével. Mindezt már nem élő videó edzéseken keresztül teszik!

Próbáld ki a közösségben sportolást a Gyerünk anyukám! sportnapon, szeptember 21-én!

Élő közvetítések mellett már visszanézhető edzések is elérhetők

Mint tudjuk, az élet sokszor felülírja az edzések időpontját, történjen az edzőteremben vagy online. Én gyerek nélkül is sokszor belefutok abba, hogy borul a tervezett napirendem, belegondolni sem merek milyen lesz majd, ha én is gyerekes anyuka leszek. Uhh..respekt és tisztelet minden sportoló anyukának 🙂

Nóri és a csapata kifejlesztettek egy programot:

Fix időpontokban indítanak egy 8 hétig tartó edzésprogramot, amihez hetente küldik az adott hét gyakorlatsorait videón, amit azon a héten kell teljesítened. Így elkerülheted azt a faktort, hogy az e-mail fiókodban porosodik a megvásárolt online tanfolyam, amit “jó majd egyszer” végül soha nem csinálsz meg.

A következő csoport szeptember 16-án indul, így aki ezen sorokat olvasva kedvet kapott, még van lehetősége csatlakozni.

Talán még egy blogbejegyzés is kevés lenne arra, hogy mindent elmeséljek, amit Nóritól hallottam, de itt muszáj lekerekítenem. Idén 100-150 taggal tartják a 4. karácsonyi bulijukat, 27 ezren követik Facebook oldalukat,  fergeteges hangulatú sportnapot szerveztek szeptember 21-re és Nóri kislánya első szava az volt, hogy torna – azt gondolom ezek beszédesebbek, mint bármelyik sorom.

Így nincs más hátra, mint hogy Nóri egyik üzenetét továbbítsam felétek és buzdítsalak arra titeket, hogy bármiben is leled örömöd, kezdj bele! Ha jól csinálod és értéket adsz, biztos hogy találni fogsz hozzá társakat!

Amikor terhességi depresszióval vagy önelégedetlenséggel küzdő nőktől kapok napi szinten sikertörténeteket, képeket és amikor arra gondolok, hogy ennyien itt vagyunk egymásnak, hálás vagyok és tudom, hogy ez az, amit még egy jó darabig csinálni akarok!

Próbáld ki a közösségben mozgást a Gyerünk anyukám! sportnapon, szeptember 21-én!

A bejegyzésben lévő fotókat Szász Marcell készítette.

A Gyerünk anyukám! mozgalmat Jung Krisztina Decathlon csapattag mutatta be. Kriszti a fitnesz, kerékpár, darts sportok szerelmese, akivel személyesen a budaörsi áruházban találkozhattok.

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​