Ugorjunk fejest a mélyvízbe! – Iskolakezdési termékajánló úszáshoz

Mindjárt vége a nyárnak és új szelek járnak. Sokan vagyunk, akik édesanyaként, édesapaként újra és újra átéljük ezt. Gyermek egyre csak halad, mi pedig ott állunk mellette és támogatjuk. Tesszük amit kell, álmokat és vágyakat elégítünk ki, és közben kőkeményen dolgozunk rajtuk is, hogy ne adják fel! Még ha nehéz, és még ha fáj is, a végén úgyis büszkék leszünk rájuk, és talán ők is magukra. Legyünk velük a sportban is! Ebben a cikkben megmutatom, miket szereztünk be kamaszlányom úszóedzéseihez.

Augusztus. “Te jó ég, mindjárt itt a szeptember gyerekek suli-ovi, és kezdődik a mókuskerék.”

Téged is elért már az iskolakezdési láz?

Igen, ilyenkor meglepődünk, hova is szalad az idő, mindjárt kezdenek a gyerekek, én meg csak lesek, vajon hogy rohant el ilyen gyorsan ez a pár hét. Most pedig jöhet a nagy hajrá, és a tömérdek szervezés, gondolkodás. Három a gyermek szóval mindent meg kell tervezni, mert olyan hamar el tudok vérezni egy-egy kimaradt füzet, egy tornacipő, egy toll miatt, hogy az hihetetlen, hiába fogadom meg minden évben, hogy idén majd másképp lesz. Nálunk mindenki hobbisportol valamit, így aztán gyakran kell a különböző sportrészlegeket is meglátogatnunk.

Az úszás még szerintem is az egyik legjobb mozgásforma!

Nézzük csak: van három csodám, ebből kettő ovis, egy pedig már sulis.  Sulissal kezdek, mert itt már vannak igények és fő szempont, hogy mi a sportunk. Csenge, aki úszik, neki minden évben frissítjük a fürdőruha állományát, mert már tizenkét évesen elhagyott nagyságügyileg. Számára ez az első. Az, hogy toranadrágot, vagy cipőt vegyünk, az másodlagos. Ezért amikor végre körülnézünk a Decathlonban, akkor semmi nem lehet olyan fontos, mint egy épp áhított fürdőruha, vagy úszószemüveg. Most, hogy kiskamasz lett, emellett persze már vannak egyéb vágyak: ilyen top, meg olyan top…

Papucs, ami fontos kelléke az uszodázásnak! Ne hagyd otthon 🙂

Ezeket szereztük be az úszáshoz

Mindenképpen figyelünk arra, hogy heti rendszerességgel használatos fürdőruhát válasszunk. Nálunk biztosan ki lesz használva, főleg hogy családilag is szeretünk úszni menni. Vásároltunk már egy csodás táskát, amibe lényegesen könnyebb a bepakolás. Fürdőpapucs  és törölköző  – nálunk ez az első, ami mindenképpen megvan minden évben újra és újra. A ráadás a szemüveg. Nem lehet kihagyni! 🙂 Meg a páramentesítő filctoll! Az valami szuper találmány!

 

Praktikus táska úszáshoz, minden belefér

Olyan sok szuper kiegészítő van még az úszáson, amit aztán mi is szépen lassan begyűjtögetünk. Nekem hatalmas öröm, hogy már óvodás kortól kezdve járnak úszni a csemeték. Valljuk be, ez télen-nyáron az egyik legkedveltebb sport, amit a gyermekkel akár közösen is űzhetünk, és olyan nagyon le tudja őket mozgatni és fárasztani, hogy aztán este nincs gond a lefekvéssel. :)Szuper hétvégi program is egyben, akár egy borúsabb, hűvösebb napon is. Emellett rengeteg az úszóiskola, melyek nyáron is ugyanúgy működnek, mint iskolaidőben.

Nagyon örülök, hogy a gyerekem sportol és csodálat, hogy végre van, amit imád, amit nem akar abbahagyni. Tudom, egy gyereknek hamar változik az izlése, és annyi mindent szeretne kipróbálni. Csenge a futást is kb, 500 méteren szereti, de belekóstolt korábban a kézilabdába is. Edzőterembe néha járogatunk, tényleg csak hobbi szinten, hogy feszegessük kicsit a határainkat. Tanuljuk azt, hogy igenis ki kell tartani, másnap pedig ha kell, csendesen szenvedni. Számomra ez a legfontosabb, hogy csináljon valamit. Ha ez az úszás, akkor teljes mértékig kiállok mellette.

Sersinger Csilla

Sersinger Csilla

„Csilla vagyok. Kutyamán. Három gyerekkel is arconpörgök. Akarsz te is arconpörögni?” Kicsi jellemzésem egy szívbéli embertől. Igen, ez vagyok én,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​