Gyermek ruhák tesiórára

Az aktív életet nem lehet elég korán elkezdeni. Tanácsos sport formájában lekötni a gyerekeket, hiszen így nem csak állóképességük javul, de mentális képességeiket is fejlesztik. Ha kényelmesen érzik magukat a sportöltözékben, a kedvük is meglesz az állandó mozgáshoz. Milyen ruházat az ideális, ha gyermekünk szeretne elkezdeni valamilyen teremsportot? Milyen viselet lehet megfelelő tornaórára? Ehhez adok most tanácsot.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek sportolás közben kényelmes viseletben legyenek, melyek passzolnak az edzés intenzitásához is. Léteznek funkcionális termékek, de egy egészen egyszerű, alap sportruházat összeállítás is kiváló lehet tornaórára.

100% pamut póló – 590 Ft-tól

Egy egyszerű  lányka  vagy fiú fehér póló is tökéletes választás lehet. A termék ideális alacsony intenzitású mozgásformákhoz, melyek hozzájárulnak a gyerekek erőnlétének, egészségének megőrzéséhez, mozgáskészségük fejlesztéséhez: gurulás, mászás, a has-és hátizmok erősítése, kúszás, egyensúlyozás, stb. A fiúk és lányok eltérő igényei szerint kialakított szabásvonalú Decathlon termékek ideálisak iskolai és edzőtermi tornaórára. A Domyos márka 100% pamuttartalmú modellje igazán lágy tapintású.

Kevésbé intenzív órákra elegendő a pamut póló

Amennyiben intenzív teremsport edzéshez választanál gyermekednek felsőruházatot, érdemes a légáteresztő modelleket előnyben részesíteni. Ezek elvezetik az izzadságot a testtől, nagyon könnyű és rugalmas anyagból készülnek és többnyire mesh anyagrészekkel ellátottak a maximális szellőzésért. Lány és fiú termékcsaládokban is elérhetőek.

Kényelmes rövidnadrág – 990 Ft-tól

Kevéssé izzasztó gyakorlatokhoz ajánlom a magas pamuttartalmú termékeket. A legegyszerűbb  fiú rövidnadrág a Decathlon választékában is megtalálható. Lapos varrása és lezser szabása szabása révén szabadon mozoghat benne gyermekünk. Gumírozott a derék résszel és hátsó zsebbel is ellátott.

A Decathlon  lány rövidnadrág modell elasztán tartalma miatt nagyon rugalmas és kényelmes, szabad mozgást biztosít. Szabása testhezálló, szára combközépig ér, nem túl rövid.

Az igazán izzasztó testnevelés órákra légáteresztő anyagból készült termékeket válasszunk

Intenzív testnevelés órákhoz a technikai, azaz légáteresztő anyagú alsóruházatok az ideálisak, ezek közül pedig sokan részesítik előnyben a beépített rövidnadrággal rendelkező termékeket, mint amilyen a lányka 900-as modell.. Az alsó rövidnadrág combközépig ér és nagyon jól tart mozgás közben, többek között a gumírozott deréknak köszönhetően. Rendszeres mozgáshoz ajánlott hosszú- és rövidszárú nadrágok fiú és lány modellekben is elérhetőek a Decathlon weboldalon és áruházakban.

Mozgásfejlesztő

Végül ajánlanék nektek egy nagyon remek mozgásfejlesztőt, a trambulint. A kisebb méretű trambulinon a gyermekek önállóan, a nagyobb méretű trambulinokon pedig akár párban, egymás kezét fogva ugrálhatnak.

Érdemes megfigyelni, hogy az eszközt használó gyermek rugózik-e ösztönösen magától, illetve próbálkozik-e az önálló ugrással, vagy statikusan, mereven, mozdulatlanul áll az eszközön. Úgy tudod ösztönözni gyermekedet az önálló ugrásra, ha a kezét fogva, vele szemben állva szintén ugró mozdulatokat teszel. A páros lábbal ugrálás 2 éves kor körül épül be a gyermek mozgásfejlődésébe. A trambulin használatának egyensúlyérzék fejlesztő szerepe van, aminek használata nagy mértékben járul hozzá az idegrendszer fejlődéséhez!

A folyamatos instabilitás az ugrófelületen erősíti a stabilizáló- és mélyizmokat.

A folyamatos instabilitás az ugrófelületen erősíti a stabilizáló- és mélyizmokat.

További gyermekeknek ajánlott mozgást fejlesztő eszközöket is megtaláltok választékunkban.

Mosolyogjatok és sportoljatok együtt sokat! 🙂

Sebők Bianka

Sebők Bianka

Lassan másfél éve aerobikozom intenzíven. Régen versenyszerűen táncoltam, konditerembe jártam, volt egy aerobik időszakom is, de időközönként váltogattam a sportokat.... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​