Kapszula gardrób – ha nyaralás alatt is futnál

Becsülettel végigfutottad a telet, dacolva a mínuszokkal, megküzdöttél a tavaszi és nyár eleji szeszélyes időjárással, de most bizonytalan vagy, hogy bepakold-e a futócipőd a bőröndbe? Végül is pár nap kihagyás belefér, nem? Ha nem versenyre készülsz, akkor természetesen igen! Ha mégis úgy döntesz, hogy futva fedezed fel az ismeretlen vidéket, vagy nyugodtabb lélekkel kóstolnád meg a helyi ínyencségeket, akkor ne habozz tovább. Mutatom, hogy én mit vittem magammal a legutóbbi nyaralásomra. - Buczkó Beáta, terepfutás országos sportfelelős írása.

Nem mintha lélekben nem tudnék egy hetet feküdni a tengerparton, de sajnos, vagy nem sajnos a derekam két nap után jelez: ideje megmozdulni! Végülis futva ugyanannyi idő alatt messzebbre lehet eljutni, mint sétálva, így több látnivalót meg lehet csodálni. Indulás előtt érdemes vetni egy pillantást a környezetre: aszfalt vagy terepfutó cipőt érdemes bepakolni? Esetemben ez most az első verzió volt, úgyhogy nem hagytam otthon a Kalenji Kiprun Long cipőmet.

Kapszula gardrób - Futás nyaralás alatt

A Kalenji Kiprun Long cipőmet vittem magammal

Mit vittem magammal?

A másik ellenőrizendő dolog, az időjárás előrejelzés: én tudtam, hogy végig kánikulára számíthatok, így az alábbi pakkot állítottam össze:

baseball sapka: az év minden szakában van valami a fejemen. Véd a naptól, fogja a hajam, és nem folyik a szemembe az izzadság.

futó sportmelltartó: kezdetben azt hittem, hogy a crossfit edzésen használt sportmelltartóim futni is jók lesznek. Egy mellkasomon körbefutó sebes csíkon keresztül tanultam meg, hogy nem.

futó bugyi: biztosan vannak olyan szerencsések, akiknek bármilyen alsó beválik. Hát én nem tartozom közéjük, így futáshoz maradok a jól bevált Kalenji bugyinál. Ennek férfi alternatívája a futóbokszer vagy fecske.

futózokni: azt hiszem ezt nem kell túlmagyarázni, akinek volt már vízhólyag a lábán, az tudja, hogy mennyire fontos a megfelelően kiválasztott zokni.

könnyű felső: két verziót vittem magammal, mindkettőt nagyon szeretem, a legnagyobb melegben is. Az egyik a Skincare felső, amely passzos, oldalvarrások nélkül készült és elérhető férfi és női változatban is.  A másik kicsit bővebb szabású, ultrakönnyű és nagyon jól szellőzik. A legtöbb ember az ujjatlan felsőket részesíti előnyben nyári futás során, de nekem a felkarom dörzsölődése miatt a rövid ujjú modellek jöttek be.

rövidnadrág: itt megint csak megoszlik a futóközösség: passzos vagy bő? Nadrág vagy nadrágszoknya (oké, ezen a férfiak kevesebbet szoktak agyalni :))? Szerencsére elég széles a választék. Én mindig olyan modellt választok, ami passzos, és emellett rendelkezik egy vagy több zsebbel.

soft kulacs: szép lassan az egész méretsort begyűjtöttem otthonra, így szépen sorakozik a szekrényben az 500-250-150 milis verzió. Erre az utazásra csak a legkisebbet vittem el, hiszen tudtam, hogy nem fogok hosszút futni, viszont a hőmérséklet miatt rövid távon is sok folyadékot veszítek.

Futó gardrób nyaralásra - Ezeket vittem magammal

Futó gardrób nyaralásra

Napvédelem

Persze ha nyaralásról beszélünk, akkor ejtsünk két szót a napvédelemről is. Jelenleg ennek két alternatíváját ismerem (a harmadik, hogy ne menj napra). Egyrészt ott vannak a jól bevált napvédő krémek. Viszont, ha nem bírja a bőröd az egy héten át tartó krémezést, vagy szeretnéd egy kicsit kevésbé terhelni a környezetedet, akkor jó lehetőséget nyújtanak a napvédő futófelsők. A puha anyag 50+ faktoros védelmet nyújt, így nem kell attól tartanod, hogy leégsz futás közben. Természetesen ez a felső is kapható férfiak és nők számára is.

Végezetül pedig ne felejtsétek el: a nyaralás a pihenésről, kikapcsolódásról szól. Tegyétek félre kicsit a futóórát, gyönyörködjetek a természetben, álljatok meg egy-két szép fotó erejéig! Ahogy a Kalenji mottója is mondja: Találd meg a ritmusod, és élvezd a futást!

Kapszula gardrób futáshoz, nyaralásra

Nyaralás alatt is érdemes futni!

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​