7 biztonsági tipp rollerezéshez

Nyílt területen rollerezni egyszerű dolog: az egyik lábad a rolleren, a kezek a kormányrúdon és a földet taposod, ha le akarsz lassítani. A valóságban azonban valószínűleg mások közelében fogsz rollerezni. A saját érdekedben és a többiek biztonsága érdekében, valamint a roller hosszú élettartamának biztosítására ajánlunk néhány biztonsági tippet, amelyek segíthetnek.

1.Tarts jobbra!

A biztonság érdekében ajánlatos betartani a közlekedési szabályokat, ezért maradj jobb oldalon, kivéve előzés közben, ne haladj túl gyorsan és próbálj meg jelezni, mielőtt valaki elé hajtasz. Ha gyorsabban haladsz, mint a többiek, segít a döntéshozatalban, ha van néhány követendő szabály.

2.Ne haladj az úttesten!

Nem autót vezetsz, nincs légzsákod és bizonyosan nem tudsz a forgalommal együtt haladni. A rollert csak a járdán vagy kijelölt kerékpárúton használd! Előfordulhat, hogy le kell szállnod, ha túl zsúfolt a járda és bár nem túl menő, mégis biztonságosabb, mint végigtolakodni a tömegen.

3.Használd a fékeket!

Ha zsúfolt területhez közelítesz, jó ha tudod, hogyan működik a fék. Fontosabb azt tudni, hogy kell megállni, mint azt, hogyan tudsz gyorsan haladni. Az új rollerrel ajánlatos lassan menni addig, amíg rá nem érzel a fékek használatára. Valószínűleg nem akarsz nekimenni valakinek vagy valaminek, csak mert alábecsülted a féket. A legtöbb roller taposófékkel rendelkezik, a hátsó kerék lenyomásával működik, néhány rolleren azonban első fék is van a markolatra rögzítve. Tanuld meg a fékek használatát és mindenki elégedett lesz!

Rollerezés, biztonsági tippek - Tanuld meg a fékek használatát!

A legtöbb rolleren már első fék is található! Tanuld meg a használatát!

4.Fékezz lábbal!

Előfordulhat, hogy a fék használata nem elég a roller megállításához. Ha valami kiugrik eléd és tudod, hogy a fék nem lesz elég hatékony, tedd le a lábad! Próbáld ki! A talajjal való érintkezés nagyobb súrlódást eredményez, mint a tárcsafék. Nem tesz jót a cipődnek, de inkább legyen szükséged új cipőre, mint új csontokra.

5.Ha semmi sem hatásos, hagyd el a süllyedő hajót!

Ha túl gyorsan haladsz, a fékek nem elég hatékonyak és láthatóan neki fogsz ütközni valaminek, ugorj le! Biztonságosabban megúszod, ha leugrasz a rollerről és hagyod nekiütközni a falnak, beesni az árokba vagy ráfutni a fekvőrendőrre. A rollered viszonylag kis súlyú, könnyebb, mint a rollerezővel együtt, így kevesebb kárt okoz az akadályban is.

6.Mindig viselj védőfelszerelést!

A védőfelszerelésről sem szabad megfeledkezni! Kevésbé fontos, ha csak alkalomszerűen rollerezel alacsony sebességgel, de ha repülni szeretnél megmenthet, ha van rajtad könyökvédő és térdvédő, illetve sisak. A védőfelszerelésnek köszönhetően nyugodtabb vagy és úgy érzed, hogy mehetsz egy kicsit gyorsabban. Így magabiztosan rollerezhetsz anélkül, hogy fennállna a sérülés veszélye.

Rollerezés - A védőfelszerelés viselése erősen ajánlott, így elkerülheted a sérüléseket!

Mindig viselj védőfelszerelést, legalább egy sisakot!

7.A nedves út csúszik

Az utolsó biztonsági tanácsunk az, hogy a roller kerekei csúszhatnak nedves úton. A roller kerekei általában műanyagból vagy gumiból készülnek, ezek az anyagok elveszítik a tapadó képességüket esőben és nedves időben. Ezért általában biztonságosabb, ha sétálsz és nem kockáztatod meg a csúszás vagy az ütközés veszélyét, amikor nem kegyes hozzád a természet.

Ezekkel a tanácsokkal felfegyverkezve már magabiztosan rollerezhetsz egész nap. Ha szeretnéd elkezdeni a rollerezést, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, rollerek széles skáláját kínáljuk! A legnépszerűbb rollerünk a Town 9 EasyFold, próbáld ki te is!

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​