Ismerd meg a Decathlon futótermékek márkáját, a Kalenjit!

Futóként bizonyára hallottál már a Kalenjiről, mely a Decathlon futótermékeinek márkája. A cikk betekintést nyújt a márka történeti hátterébe, megismerheted, honnan ered az elnevezés, mi a márka filozófiája és milyen termékeket kínál a futók számára!

A nyugat-kenyai magasföld Eldoret nevű területén 6,562 láb magasan található a Kalenjin nép otthona. A ‘Kalenji’ márkanév az ő nevükből ered. Ismerd meg a Kalenji márka történetét, termékeit!

Alig 3 millió emberről van szó, a kenyai lakosság körülbelül tíz százalékát teszik ki, és igazi futók a kezdetektől fogva. A futás az ősidőktől kezdve szerves része ennek az ősi nomád nép életének. Hajdanán a túlélés eszköze volt, amikor a rivális törzsek elől kellett menekülniük. A gyerekek naponta 9 mérföldet futottak: futva mentek iskolába és onnan haza. Természetes módon, észrevétlenül kezdtek el futni rögtön az első lépések megtétele után. A napjainkban külön sportágként nyilvántartott futás fontos szerepet játszott a törzs fiataljainak életében is: akkor váltak felnőtté, ha sikerült elkapniuk egy antilopot.

Fuss örömmel

A futás a legtermészetesebb sport az ember számára. Gyerekkorunktól futunk örömmel, futunk a barátainkkal együtt, senki nem tanítja, hogy kell futni, a futás ösztönből jön. A futást mégis sokszor intenzív mozgásnak tekintjük, amely erőfeszítést jelent mind a test, mind a lélek számára.

A futásnak nem kellene szenvedéssel járni, inkább az öröm pillanatának kellene lennie. Fontos, hogy a saját ütemedben fuss: ahogy a tested diktálja, ne ahogy az elméd, olyan ütemben, ami kellemes a számodra.

Kalenji, a futás márkája a Decathlonnál - Fuss örömmel!

Fuss örömmel és szenvedéllyel, ne legyen szenvedés az edzés!

Reméljük, hogy a Kalenji minden futót ilyen futásstílusra inspirál. A futásnak erre az új megközelítésére kívánjuk ösztönözni a futókat, legyen szó bármilyen szintről és futástípusról.

A Kalenji küldetése

Mindenki számára elérhetővé kívánjuk tenni a futás élményét, a célunk felébreszteni és fejleszteni a vágyat a sportág iránt.

Minden futó eltérő igényekkel rendelkezik a lépéstípus és a futásstílus függvényében. Akár aszfalton futsz, akár terepen vagy vidéken, maratoni versenyen, hegyen vagy mezőn, akár ultrafutó, tájfutó vagy kocogó vagy, létrehoztunk valamit kifejezetten a te számodra.

A Kalenji termékek kialakítása lehetővé teszi minden futó számára, hogy szabad stílusban fusson és új futásstílust alakítson ki magának: az örömből való futást.

Csatlakozz az “utolsó szabad törzshöz,” amely örömből fut és nem versenyből, ahol az érzések fontosabbak, mint az eredmények, és ahol a futó kiválaszthatja a saját ösvényét és semmi nem tarthatja attól vissza. Ha könnyedén futsz, szárnyal a tested, a lelked, és szabad vagy.

Találd meg a saját ritmusod és élvezd a futást!

A Kalenji futócsapat célja az, hogy létrehozza az innováció következő szintjét, ezért minden termék kialakítása a kényelemre, a tartós használatra és a futók igényeinek kielégítésére fókuszál.

A Kiprun Long cipőink, amelyeket férfiaknak és nőknek terveztünk, minden lépéstípusnak megfelelnek az exkluzív technológiánknak köszönhetően. A K-ring a Decathlon technológiája, a sarokrészre helyezett gyűrűből áll, amely a közepén található üregnek köszönhetően szétterjeszti az ütés által keltett erőhullámokat. Az ütés így nem a sarokra koncentrálódik, mivel az üreg szétoszlatja az adott területre összpontosuló erőket. Ezáltal csökken a futás közben érzett ütés, így kényelmesebb és hosszabb lehet a futás élménye.

A Kalenji Kiprun Long cipőkre jellemző a kényelem, puhaság és stabilitás

Kiprun Long cipők, melyek kényelmesek és minden lábtartásnak megfelelnek

A futómezek jobb légáteresztő képességgel rendelkeznek oldalt, a hátrészen és a felmelegedő területeken, így lehetővé teszik a szellőzést és az izzadságkivezetést. Ennek köszönhetően könnyebben lehűl a test és nem melegszik fel futás közben.

 

 

Az eredeti változatból létrehozott cikk, amit Angélique Thibault Kalenji menedzser írt.

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​