Megújulnak a Fouganza kobakjai!

A biztonsági felszerelésekről, különösen a kobakokról elmondható, hogy meglehetősen bizalmi termékek. Szigorú szabványtesztnek kell megfelelnie minden egyes piacra kerülő modellnek, márkától függetlenül. A Fouganza kobakjai 2019 nyarától kezdődően megújulnak, és az új modellek már nem csak az európai szabványnak fognak megfelelni.

A kobakokkal kapcsolatban rengeteg tévhit kering a köztudatban. Korábban már született egy cikk ezzel kapcsolatban, melyben bemutattuk az egységes szabványrendszert, az árbeli különbségek miértjeit, valamint azt, hogy hogyan tudjuk biztosítani, hogy a Fouganza gyerekkobakjainak árai jóval a piaci ár alatt legyenek. Azonban pontosan azért, mert néhányan előítéletből nem bíztak meg az egyébként teljesen szabályosan gyártott, a mindenkori európai szabványnak minden tekintetben megfelelő kobakjainkban, döntött úgy a márka, hogy akkor adjunk még többet. Ezért a jövőben az összes Fouganza kobak nem csak az európai szabványnak fog megfelelni.

Hanem az angolnak is!

Az új 900-as alapmodell. További kétféle design lesz belőle hamarosan elérhető.

2019 nyarától kezdve elindult egy folyamat, melynek végeredményeként nem csak az új modelljeink, hanem az összes Fouganza kobak meg fog felelni egyrészt az eddig is meglévő EN 1384 2017-es európai, másrészről a PAS 015 2011-es angol szabványnak is. Ez egyébként nem kötelező, ezt a Fouganza márka önként vállalta annak érdekében, hogy a vásárlóink teljesen biztosak legyenek abban, hogy a kiválasztott kobakjaink maximális védelmet biztosítanak számukra. Az angol szabvány eggyel több tesztet tartalmaz, így valamivel szigorúbb, és nyilván többe is kerül. Azonban nagy darabszám gyártása esetén ez a plusz költség sem olyan magas, mint egyébként lenne, a végeredmény azonban megnyugtató lehet a felhasználók számára.

A gyerek modellek már javában cserélődnek

A 100-as, és 120-as állítható fejkörméretű gyerek/kezdő kobakjaink már megérkeztek a legtöbb áruházunkba. Külsőre ezek a modellek nem változtak, egyedül egy kívülről nem, csak alulról látható plusz elem került be a kobak elülső részébe. Ezen kívül mindössze a szokásos szezonális színváltozást tapasztalhatják a felhasználóink néhány esetben. Ugyanígy az 500-as modell kinézete is megmarad, de a jövőben csak fekete színben lesz elérhető, illetve 2020-tól mindkét szabványnak megfelel majd.

Válaszd bátran versenyre is, hiszen egyre szélesebb körben találkozhatsz vele!

Azoknak, akik a hagyományos vonalat kedvelik

Természetesen nem mindenki szereti a soft touch borítást. Az ő kedvükért megtartottuk a jól ismert, hagyományos, fekete bársonyborítású kobakunkat, mely azért szintén átesett némi újításon. Sokaknak nem passzolt a formája – ezt optimalizálták, és ígérik, hogy jobban kiszolgálja majd a konfekcióméreteket. Ezen kívül három helyett négypontos rögzítést kapott, így már minden modellünk egységesen ugyanazzal a rögzítéssel rendelkezik.

Az új 520-as alapmodell. További három változatban érkezik hamarosan!

Az 520-as, és 900-as kobakjaink az elmúlt három évben nem változtak, most azonban a teljes választék lecserélődik. Letisztultabb design, finomabb kidolgozás, egységes megjelenés jellemzi az új kobakokat, jobban igazodnak majd a mostani trendhez. Tesztlovasaink véleménye alapján kényelmesebbek és jobban illeszkednek, mint az eddigiek. A kobakbelsőt külön is megvásárolhatjátok majd, amely méretezve lesz, így bármikor cserélhető. Az 520-as modellből jövő nyárig négyféle design, míg a 900-asból háromféle lesz elérhető az áruházakban és online. Újdonság, hogy glossy néven bekerült a választékba két lakkos hatású modell is, melyek egyre népszerűbbek a versenypályán. Ezeket jövő nyáron kezdjük árusítani. Reméljük, hogy elnyeri majd a tetszéseteket.

Az 520-as alapmodell már érkezik

A C 520 szürke alapmodellje már elindult áruházainkba, és a napokban elérhetővé vált online is. Ez, és a többi 520-as, valamint minden új 900-as kobak idén még csak a kötelező EN 1384 európai szabvány szerint készül, ennél a két modellnél 2020 elején jön be mellé az önként vállalt PAS 015 angol szabvány.

Én már nagyon várom az új kobakokat, és őszintén megvallva nehéz lesz közülük választani, olyan jól sikerültek. A régi modellek folyamatosan futnak ki, egy ideig még kaphatóak az áruházainkban és online.

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​