Fesztiváltippek – Amit érdemes magaddal vinned

Jó barátok, napfény, dübörgő zene – ez megdobogtatja a szívünket! Mivel a nyár egyre közeledik, és az első fesztiválok megnyitják kempingjeiket, szeretnénk néhány tanácsot adni, hogy ez a kikapcsolódás felejthetetlen élmény legyen, bosszantó meglepetések nélkül.

Mindannyian tudjuk, hogy a várakozás öröme a legszebb öröm. Hogy rock, reggae, elektro vagy minden egyszerre – az csak rajtad múlik. A jegy már a kezedben és a programot nézegeted, nehogy lemaradj kedvenc előadóidról. Tőled azonnal kezdődhetne is! Csak ne kellene az előkészületeken gondolkozni…

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg csomaglistáját

Biztos van néhány olyan dolog, ami nem nagy tragédia, ha otthon marad. De ha éppen teljes felszereléssel leszállsz a vonatról és hirtelen rádöbbensz, hogy a belépődet a konyhaasztalon hagytad, az olyan, mintha nem működne a kedvenc bandád koncertjén a hangosítás: teljes katasztrófa! Vagy a sátor már felállítva, kempingszéked a barátaidé mellett, de a hálózsákod otthon maradt.

Confort 2 személyes függőágy, mely mosógépben is mosható

Jól felszerelkezve

Van néhány dolog, amit semmiképp nem kellene otthonodban hagynod: jegy, készpénz, sátor, ruhák minden időjárásra. De van még pár cucc, ami nagyon hasznos lehet a fesztivál alatt.

Ha például a Nap megteszi a magáét és ti nem csak egy üvegből vágytok hűsítőre, hanem egy kis árnyék is jól jönne, tökéletes megoldás lehet egy napsátor vagy napvitorla. Ráadásul nagyszerű „fesztivál-nappaliként” is funkcionálhat, ahol megreggelizhettek vagy napközben összegyűlhettek. Vagy ha sátorszomszédod a konzerv kinyitása közben elvágja az ujját, biztosan örökre hálás lesz neked, ha a fesztivál-patikádból adsz neki egy ragtapaszt. Apró kellékek, mint egy buborékfújó vagy kártyajáték nem foglalnak sok helyet és nagyszerű időtöltés biztosítanak az első koncertig.

A Decathlon áruházakban a teljes kemping felszerelés listád kipipálhatod

Otthon, édes otthon

A lakásodról is érdemes egy kicsit elgondolkozni…

Van háziállatod? Hogy a fesztivál végére ne utáljon meg, vagy éhségében nem bontsa le az egész lakást, meg kell szervezned, hogy valaki átugorjon megetetni vagy befogadja néhány napra.

Attól függően, hogy milyen meleg lesz a fesztivál alatt, esetleg nem árt a növényeidet elutazás előtt még meglocsolni.

Még a fesztivál előtt vásárolj be a hazaérkezésre. Néhány mozgalmas nap és kevés alvás után csak a zuhany alá vágysz, aztán a kanapéra vagy az ágyba. Ráadásul, ha egy hosszabb hazaút áll mögötted, valószínűleg nem lesz kedved még a szupermarketbe is beugrani ebédért vagy vacsoráért. Ezért tanácsos még az elutazás előtt beszerezni valamit a hazaérkezés utánra. Mélyhűtött pizza vagy toast kenyér és szeletelt felvágott simán kibír néhány napot. Mivel a fesztiválra úgyis be kell vásárolnod, rögtön megveheted az ellátmányod az első otthoni estére is.

Gumicsizma és bikini – az időjárás néha megviccel bennünket

Konzervdobozok a hátizsákban és a hálózsák a matraccal is bevetésre készen? Ha minden fontos dolgot kipipáltál a csomaglistán, innentől szinte fél lábon is megcsinálod. Azért még szeretnénk néhány gondolatot útravalóul megosztani veled.

Bár nem lehet mindig 100%-ban az időjárás jelentésre hagyatkozni, azért nem árt, ha a következő néhány napra megnézed az előrejelzést. Lehet, hogy még gumicsizmát is érdemes vinni? Vagy meleg ruhát éjszakára? Van a barátnődnek polár pulóvere? Fegyverkezzetek fel minden lehetőségre, a bikinitől az esőkabátig minden legyen nálatok.

Szervezzétek meg az utazást. Akár vonattal, busszal vagy autóval mentek, mindig közbejöhet valami. Az átszállásokat beszéljétek meg, hogy mindenki tudjon róla – mert biztosan lesz, aki útközben elveszne. Ha autóval utaztok, tisztázzátok, ki fog vezetni és hány autóra van szükség a csapat és a csomagok elszállításához.

Quechua 2 másodperces sátor

Sátor felállítás – akár 2 másodperc alatt

Ellenőrizzétek a sátrat. Mindegy, hogy nagy családi sátor vagy egyszemélyes csak neked – A bizalom jó dolog. Az ellenőrzés még jobb. Győződjetek meg róla, hogy minden zsinór, cövek és ponyva bent van. Vagy vigyetek a biztonság kedvéért még néhányat magatokkal. Aki nem szeretne sok macerát a sátor felállításánál és szétszedésénél, választhatja valamelyik pop-up sátrunkat. Néhány pillanat alatt áll a sátor és percek alatt elpakolható a táskába. A 2018-as év nyári fesztiváljainak elengedhetetlen kelléke a Fresh and Black. A Fresh-technológiának köszönhetően ezek erős napsugárzásban egy hagyományos két másodperces sátorhoz képes 17°C-kal hűvösebbek, és a Black-technológiával olyan anyagot fejlesztettek ki, mely a sátrat napközben is teljesen elsötétíti. E kettőnek az ötvözetéből született sátrak meleg és fényes nyári napokon is tökéletes kísérőtársak a kempingben. Több méretben is elérhetők.

Azoknak, akik emlékezetüket szívesen megtámogatnák egy kicsit, összeállítottunk egy meglehetősen körültekintő listát, amit kinyomtathatsz és pipálgathatsz.

 

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​