A professzionális futball-labda – F900 FIFA PRO

Az innovatív hibrid technológia egyesíti a kézzel és a géppel varrt futball-labdák előnyeit. Így ezek a labdák sokkal nagyobb kényelmet biztosítanak és ráadásul jelentősen tartósabbak is.

Hibrid technológia

A géppel varrott labda varrásai kívül vannak, láthatóak. Edzés és meccs közben erős igénybevételnek vannak kitéve, ezért idővel a varrások elszakadhatnak, vagy a panelek sarka erősen lekophat, tönkre mehet.

Ennek az ismert problémának a kiküszöbölésére a Kipsta termékfejlesztő mérnökei kitalálták a megoldást. A paneleket kifordítva, kézzel összevarrják, majd behelyezik a labdabelsőt, visszafordítják a paneleket és lezárják.

F900 hibrid futball-labda

A labdát még strapabíróbbá teszi a belső összetétele. Az F100-as és F500-as labdák „winding” eljárással készülnek. A belsőt két kilométer hosszú szállal borítják be. Ezáltal a labda kerekebb lesz és megőrzi formáját. Az F900-as labda esetében ezen kívül a belsőn szövetpaneleket helyeznek el, melyeket hőragasztással rögzítenek. Ez egy papírmaséhoz hasonló ragasztás, melyet a gyerekek számára készült kártyákról vagy az iskolából ismerhetünk. Így a labda nemcsak, hogy megőrzi kerek formáját, de lényegesen pontosabb rúgásokat is lehetővé tesz.

Miért teszi a hibrid technológia kényelmesebbé a játékot?

A külső PUR (poliuretán) réteg és a labdabelső között elhelyezett habosított műanyag réteg puhább érzetet és kellemesebb játékot biztosít. A 100-as modellnél a szivacs réteg 4 mm, az 500-as és 900-as modellnél pedig 5 mm vastag. Főleg hűvösebb környezetben jelent ez előnyt, mert a labda nem keményedik meg azonnal.

Az F900 labda gyártásánál alkalmazott hibrid technológia egyesíti a kézzel és a géppel varrt futball-labdák előnyeit

Győződj meg te magad is, és ha nem vagy elégedett, visszakapod a pénzed!

A Dcathlon csapata már meggyőződött a termékei minőségéről, és ezt neked is lehetővé szeretnénk tenni. Ezért 365 napos elégedettségi garanciát vállalunk. Ezalatt a termékeket kockázatmentesen, alaposan letesztelheted, és te is meggyőződhetsz a minőségükről. Ha nem vagy elégedett, kérjük, hogy mondd el tapasztalataidat, hogy termékeinket folyamatosan továbbfejleszthessük és minél jobban kielégíthessük sportolóink igényeit. A pénzedet ezek után természetesen visszakapod.

 

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​