Technikai lovas ruházat a kánikula idejére – Fókuszban a gyerekek

Lovastáborba készülsz, vagy gyermeked várja izgatottan, hogy mehessen? Készülj fel a kánikulára időben! Évről évre egyre elviselhetetlenebbek a nyár legmelegebb időszakai. Már ott tartunk, hogy Június első felében is simán megy harminc fok fölé a hőmérő higanyszála. Ez megterheli a lovakat és a lovasokat egyaránt. A kánikula nem játék. Ebben a cikkben olyan ruházati termékeket ajánlunk, melyekkel lényegesen elviselhetőbbek az extrém meleg hónapok.

A kánikula rákényszerít bennünket, hogy alkalmazkodjunk hozzá. Néhány éve megjelentek a piacon az úgynevezett technikai anyagból készült, lélegző, könnyű, és gyorsan száradó tulajdonságokkal rendelkező ruházati termékek, melyek azóta évről évre egyre népszerűbbek, és már kora tavasszal elkezdik keresni őket a vásárlók. Az ilyen ruházat viselésével a hőérzet lényegesen csökkenthető, és a lovon, vagy lovak körül töltött idő jóval kellemesebbé válik általuk. Lovaglás közben végig száraz érzetet biztosítanak az izzadság-elvezető tulajdonságuknak köszönhetően, hiszen a keletkező nedvességet felületükön szétterítve szinte azzal egyidőben elpárologtatják. A legtöbb sportban, melyet a kánikula idején is szabadtéren űznek, már megjelentek ezek a termékek. Természetesen a Fouganza kínálatából sem maradhattak ki! Alább a gyerekeknek készült nyári technikai lovasruházatot vehetitek szemügyre.

Válaszd a technikai ruházatot!

A gyerek ruházat mindig egy kicsit színesebb, nincs ez másként idén sem. Vidám színű szetteket válogathattok össze, melyeket természetesen színben passzoló lófelszerelésekkel is kiegészíthettek: nyeregalátétekkel, fülvédőkkel, kötőfékekkel, és  az idei új színes lábvédőkkel könnyen megteremthetitek a ló és lovas közti színharmóniát.

Lovaglónadrágjaink extra vékony, mesh betétes, valamint csúszásmentes térdfolttal ellátott kivitelben is elérhetők, összesen hét színben, felsőruházat tekintetében pedig a háromféle színű nyári póló mellé egy ujjatlan modell is bekerült a választékba. Fontos tudni, hogy minden gyermek ruházatunk uniszex, így csak a színek alapján is szabadon variálható bármelyik modell bármelyikkel.

Természetesen a hagyományos pamutból készült modellek is megmaradtak a választékunkban, ha valaki azokhoz ragaszkodik, polcainkon, és online továbbra is megtalálja őket.

Bár a lovasok túlnyomó többsége lány, azért a fiúkra is gondoltunk

Termékeinket idén először négy lovastáborban tesztelhetik

A tavaszi időszakban hirdettünk egy pályázatot, melyre számos lovarda jelentkezése futott be. Ezek közül kiválasztottunk régiónként egyet, így összesen négy lovastábor kapta meg a lehetőséget, hogy résztvevői egy-egy turnus ideje alatt jónéhány Fouganza terméket tesztelhessenek napi többszöri alkalommal. Ha Te is szeretnéd termékeinket ingyenesen tesztelni, ne habozz jelentkezni a fenti táborok közül a hozzád közelebbibe! Ha pedig idén minden hely betelt, akkor se csüggedj, mert jövőre is tervezünk ilyen táboros teszteltetést, hogy minél több építő jellegű visszajelzést tudjunk küldeni a termékmérnökeinknek, segítve ezzel munkájukat és azt, hogy a jövőben is olyan termékek készülhessenek, melyek leginkább megfelelnek az igényeiteknek.

Kisgyerekek és kamaszok egyaránt megtalálhatják nálunk nyári szettjeiket

Erre figyelj egész nyáron, ha a szabadban tartózkodsz

Nem lehet eléggé hangsúlyozni azt, hogy mennyire fontos a megnövekedett folyadékbevitel, amelyről egyébként is szeretünk elfeledkezni. Kánikula idején azonban könnyen lehet rosszullét a következménye. Hogy mennyire fontos a naptej használata, hiszen az UV – sugárzás már olyan mértékű, hogy akár egyetlen leégés következtében is lehet belőle problémánk a jövőben. Hogy a fejünkön jó, ha mindig van sapka, kalap, vagy kendő, hiszen a napszúrás is igen gyakori vendég manapság.

Hogy szintén a klímaváltozással összefüggésben mennyi fertőzött kullancs és szúnyog hemzseg kint a szabadban. Elég, ha csak a lovardába megyünk ki, ezért fontos a megfelelő rovarvédelem, a rendszeres ellenőrzés mellett. És hogy úgy egyáltalán, lehetőleg kerüljük a déli órákban a tűző napon való tartózkodást is, nemhogy a fizikai megterheléssel járó tevékenységeket, hiszen ez a nap sajnos már nem az a nap, mint ezelőtt húsz évvel volt, és ez a klíma sem ugyanaz már, ha elfogadjuk ezt a tényt, ha nem.

Vigyázzatok magatokra, kellemes lovastáborozást!

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​