Összenyomható pohár futáshoz

Ha már voltál városi futóversenyen, gondolom egyszerű felidézned a frissítőpontok élményét: sörpadokra kihelyezett víz, izotóniás ital egyszer használatos műanyag pohárban. Átfurakodsz az asztalok előtt vergődő tömegen, felkapsz egy teli poharat, megiszod a felét, a többit magadra öntöd, majd egy elegáns mozdulattal jó esetben az út szélén található kukába dobod. A pohár nettó használati ideje kb. fél perc.

Rossz esetben a poharat sokan a földre dobják, így még egy jó darabig a műanyag poharakat kerülgeted, míg túljutsz végre a frissítésen.

Ha téged is zavar a felesleges szemét használata a futóversenyeken, akkor van egy jó hírem: a Kalenjinél végre lehet kapni összehajtható, összenyomható poharat, melyet könnyedén magaddal tudsz vinni a versenyekre, megkímélve ezzel a környezetet és a többi futót is az egyszer használatos hulladéktól!

Összenyomható pohár futáshoz

Praktikus használat: könnyű összenyomni, így könnyű tárolni is!

Bár nemrég tele volt a szociális média a legújabb, legtrendibb újdonsággal, a londoni versenyen használt, ehető csomagolásba zárt tasakos vízzel, nem tartom valószínűnek, hogy ez a találmány olyan hamar végigsöpörne Európán. Amíg ezek az innovatív megoldások nem lesznek mindenki számára elérhetőek, addig mi magunk is sokat tehetünk a környezetvédelem érdekében.

A terepfutó versenyek nagy része már egy ideje felhívja a futók figyelmét a saját pohár kötelező használatára, így a Kalenji által készített pohár is elsősorban a terepfutókat célozta be, de természetesen bármilyen típusú versenyen bevetheted a poharat.

Az összenyomható pohár előnyei:

  • egyszerűen szállítható, tárolható:  a poháron található kis huroknak köszönhetően hátizsákodra csatolhatod
  • anyaga nem tartalmaz BPA-t
  • űrtartalma 200 ml
  • könnyedén összenyomható: így akár zsebedben is elfér
  • többször felhasználható
  • könnyű, ezért nem jelent zavaró plusz súlyt (10 gramm)
  • jó ár-érték aránnyal rendelkezik (ára 1490 Ft)

 

Futóként és magánemberként is igyekszem a lehető legfelelősebben és tudatosabban védeni a környezetemet, azokkal az eszközökkel, amelyek egyelőre a rendelkezésemre állnak. Mindig jó látni, ha egy-egy nagyvállalat felismeri a fogyasztói igényeket és olyan termékeket kínál, melyek valóban hasznosak. Bár itt “csak” praktikus kis pohárról beszélünk, mégis rengeteg mindent rejt magában! Ne felejtsd, a pénzeddel voksolsz: egyszer használatos műanyagra költesz inkább vagy a fenntartható megoldásokra…?

Koltai Piroska

Koltai Piroska

A futás világába nem olyan rég csöppentem bele, de mint „laikus futó” egyre jobban magával ragad ez az örömteli sport...... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​