Melyik úszónadrág való Neked? – Úszónadrágok férfiaknak

Úszónadrágot vásárolnál, és jól jönne előtte egy-két tanács? Most ebben szeretnék segíteni Neked! Ez a cikk kifejezetten férfiaknak szól. Mivel nekem nincs tapasztalatom a férfi úszónadrágokat illetően, ezért egy olyan úszó segítségét kértem, aki nemcsak profi sportoló, de már nagyon sokat kipróbált az edzések és a versenyek során.

A Decathlon kínálatát szemlélve feltűnhet, hogy a termékeket szegmentálva prezentáljuk, ami elsőre kicsit furcsa ugyan, de hamar meg lehet szokni. Mit is jelent ez? Különválasztjuk a kezdő, középhaladó, és a haladó felhasználóknak készült termékeket, aszerint, hogy heti hányszor úszik valaki.

Kezdő úszóknak, az úszás felfedezéséhez:

Kezdő kategóriába tartoznak azok a dresszek, amik alkalmi használatra valók. Jellemzően kényelmesek és könnyűek, de csak nagyjából 100 órás használatot bírnak, mert a klóros víz károsítja az anyagot – mindegyiket. Hogy mennyire, az attól függ, mivel, és milyen szinten kezelik.

Az alábbiakban egy ellenkező nemű rendszeres felhasználót kérdeztem saját márkás termékeinkről.

– Te használsz-e olyan dresszt, ami a kezdő szegmensben található?

– Igen, mivel az úszónadrágokat váltva használom, így van olyan darabom, amit tényleg ritkán hordok, pont azért, mert nagyon kényelmes és mozgás közben sem érzem, hogy zavarna.

-Melyik modellről van szó?

-Ez a 100 PLUS PIP  boxer fazonú férfi úszónadrág: fekete színben kapható. Előnye, hogy  szabad mozgást biztosít az edzések alatt, és nagyon kényelmes.

További termék kezdőknek, illetve azoknak akik csak alkalmanként úsznak:

100 ALL OPI kifejezetten kezdő úszók számára, akiknek egy kényelmes úszónadrágra van szükségük. Anyagát tekintve fokozottan klórálló, és több színben kapható.

 

Középhaladó úszóknak, akik fejlődni szeretnének:

Mivel Te rendszeresen edzel, heti többször, ezért biztosan van olyan úszónadrágod, ami a középhaladó szegmensben van és heti több alkalmas használatra ajanlott. Mesélnél nekem, miért azt választottad, és milyen úszni ebben az edzések alatt?

– Igen, van olyan úszónadrágom, amit heti többször használok. Látom és érzem, hogy más az anyaga, mint például az előzőnek, amit említettem.  Amiben jelenleg többet edzek, az a fekete-sárga Nabaiji dressz, szeretem a színét és a formáját, emelett nagyon kényelmes.

500 YOKE FEKETE-SÁRGA boxer fazonú úszónadrág, kifejezetten középhaladóknak, akik heti többször úsznak. Anyaga jó klórállóságának köszönhetően, kiválóan bírja a rendszeres edzéseket.

További termékünk, ami szintén alkalmas rendszeres uszodai használatra:

500 FIT FEKETE-SZÜRKE úszónadrág, boxer fazonú, kíválóan klórálló és kényelmes.

Haladó úszóknak készült úszónadrágok:

– Mivel versenyszerűen űzöd ezt a sportot, így nem  csak edzéseken, hanem úszóversenyeken is részt veszel. Ilyenkor melyik a Neked legmegfelelőbb termék, amit szívesen választasz és már bevált?

– Amiben versenyzek, az a narancssárga-fekete Nabaiji úszónadrág. Teljesen más az anyaga, mint a többi nadrágnak. Ennek köszönhetően olyan érzés , mintha egyáltalán nem is lenne semmi rajtam úszás közben. Teljesen más érzés benne úszni, mint egy “sima” anyagú úszónadrágban. Kicsit időigényes felvenni ezt a nadrágot, de teljesen megéri azt az érzést, amikor ebben úszol.

900-AS FEKETE-NARANCSSÁRGA NABAIJI a FINA  álltal jóváhagyott úszónadrág, ami kifejezetten versenyekhez készült. Az AQUARACE technológiának köszönhetően kisebb közegellenállást biztosít az úszás során.

Te melyiket választanád?

Grécs Vanda

Grécs Vanda

Hétévesen kezdetem el úszni, tizenegy évig űztem versenyszerűen. Később sajnos abbahagytam, mert az időmbe nem fért bele a napi két... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​