Várva várt Fouganza újdonságok a 2019-es évre

Idén is meglátogattuk termékmérnökeinket, akik rengeteg izgalmas újdonságról számoltak be nekünk a fejlesztések tekintetében. Megtudhattuk, hogy milyen új termékek kerülnek a polcainkra nemsokára, mit változtattak, melyek voltak a többi ország vásárlóinak és kollégáinak visszajelzései, és milyen irányba haladunk tovább.

Már-már hagyomány, hogy ilyenkor év elején a friss, újdonságokról szóló információk birtokában összefoglalom Nektek, mi is várható ebben az évben a Fouganzától. Nagyon vártuk már, hogy megnézhessük, megfoghassuk, véleményezhessük az új termékeket, kérdezhessünk róluk, és együtt ötletelhessünk a francia fejlesztő kollégáinkkal. Ez mindig egy elég izgalmas része a munkánknak, amit nagyon szoktunk várni. Családszinten a legnagyobb változáson a kobakok, lábbelik, lovaglókesztyűk, valamint a kantárok, és a lábvédők estek át, de emellett persze vannak olyan termékek, melyekből egy-egy modellen dolgoztak sokat az elmúlt időszakban. Vegyük őket sorra!

Kobakok

A tekerős kobakjaink kivételével a teljes választékot átdolgozták, így a 700-as, és 900-as modellek megújult külsőt kaptak. Május – Júniusra várjuk, hogy megérkezzenek, és már nem csak az EN 1384-es (EU-s), hanem emellett még a PAS015-ös (angol, szigorúbb) szabványnak is meg fognak felelni. Nem kell tehát aggódni, hogy védelmi szempontból hiányt szenvednének azok a lovasok, akik a mi kobakjainkat választják.

Korábban írtam már egy cikket a kobakokról, melyben szó volt arról is, hogy árainkat a nagyon magas darabszám, valamint egyes anyagok újrahasznosítása miatt tudjuk jóval a piaci ár alatt tartani, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lennének ugyanolyan biztonságosak, mint a drágábbak, legfeljebb a kényelmi szempontok, a design, és persze a márkanév adja a különbségeket.

Az új kobakok, összesen hat modell, sokkal kényelmesebbek, jobban szellőznek, mint az elődeik, külsejüket tekintve egy pozitív irányba tett nagy lépés érzékelhető, valamint külön kobakbelsőt is lehet majd hozzájuk kapni méret szerint. Van köztük matt, fényes, strasszos, bársonyos változat, és komolyan mondom, hogy gondolkodnom kell, melyiket is fogom választani versenyre, mert három is van köztük, ami nagyon megtetszett. 

Lábbelik

Több új modell is érkezni fog hamarosan, és összességében elmondható, hogy minden cipőnk, ami ezután készül, teljesen körbe lesz varrva, tehát nem fog leválni a talpa. Ezen kívül új kaptafára készülnek, melyet többezer lovas lábáról vett minta alapján készítettek, remélve, hogy minél több felhasználónk számára lesz kényelmes a használata. Emellett a külső megjelenés tekintetében is látszik a márka fejlődése, ezekre az új cipőkre véleményem szerint már sokkal büszkébbek lehetünk, mint azokra, melyek még az előző kaptafára készültek más anyagokból, más eljárással.

Az 500-as modellek egy a bőrhöz nagyon hasonlító, ám szintetikus, ápolást abszolút nem igénylő anyagból készülnek. Elég őket egy vizes szivaccsal áttörölni, és bírni fogják a strapát. Bőr cipőink (500 – Paddock, 560, 700 – Training) pedig ettől az évtől még jobb minőségű bőr felhasználásával készülnek. Ebbe sokat invesztált a márka az utóbbi időben. Az eredmény úgy gondolom, hogy magáért beszél mind megjelenés, mind kényelem, mind pedig tartósság tekintetében.

Fontos azonban kiemelni, hogy bár tényleg minőségi, és szép bőr termékeink készülnek az utóbbi időben, azért még mindig nem érdemes őket a prémium kategóriához hasonlítani, mert nyilván van különbség. A kihívást számunkra mindig a legjobb ár-érték arány jelenti. Szerencsére a lovas csoportokban és a honlapon is nagyon jó visszajelzéseket kapunk Tőletek, és ez világszinten igaz – számunkra ez azt jelenti, hogy az irány abszolút jó. Jövőre érkeznek majd a valódi bőr lábbelik téliesített változatai is, mert a szintetikus modell levizsázott, szerettétek.

Lovaglókesztyűk

Ettől az évtől felnőtt kesztyűink különváltak női és férfi modellekre, valamint látványos változáson mentek át mind a szintetikus, mind pedig a bőrből készült darabok. Utóbbiból egy helyett már két modellel dolgozunk, érzésre nagyon jó minőséget sikerült előállítani. Ezeket már néhány héten belül megtaláljátok az áruházakban.

Technikai tulajdonságok tekintetében felvéve azonnal érezni lehet a különbséget az eddigi kesztyűinkhez képest. Jobban felveszik a kéz formáját, sokkal kifinomultabb szárkezelést téve lehetővé ezáltal. A kézhát mindegyik modellnél jól szellőző anyag felhasználásával készült, így összességében jól sikerült évről van szó a kesztyűk családjában. Kint bíznak benne, hogy Ti is legalább olyan elégedettek lesztek velük, mint mi.

Kantárok

A kantáraink tavalyi újjászületése után a széria folytatódik, nemrég megérkeztek a lakkos modellek is a strasszos, és a varrott dizájn mellé. Idén bekerült a választékba egy bőrhatású, elnyűhetetlen, nagy szakítószilárdságú, víz és izzadságálló praktikus kantárpár, mely szárral együtt kapható, és a zablát egy mozdulattal lehet majd be, illetve kicsatolni. Terep, túra, és távlovaglásra egyaránt kiválóan alkalmas, valamint lovasiskolák számára is jó szívvel ajánljuk. Nemsokára érkeznek az áruházakba.

Lábvédők

Erre a családra már nagyon ráfért egy kis frissítés, az elmúlt négy évben nem igazán  nyúltak hozzá. Most azonban az 500-as ín– és bokavédőn határozottan látszik a modernebb megjelenés, pár napja már forgalomban vannak négyféle színben. A 900-as modell prototípusát is láttuk, nekem nagyon tetszett, de rá sajnos még legalább egy évet várni kell, azonban addig is megújul a no-turn pataharangunk, mely a megszokott háromszög helyett kör formájú alappal rendelkezik majd. 

És amire már nagyon várunk

Nemsokára megújul a gyerek szelvény nélküli védőmellény. Ergonomikusabb lesz a kialakítása és kényelmesebb a viselése mint eddig. Sokat dolgoztak rajta, ez volt a fejlesztők elsőszámú feladata. Mivel elkészültek vele, év végére ígérik az Air-bag érkezését is, mely a tesztelési fázisban akadt el két éve, és sokan már nagyon várják.

A ruházatnál a szilikonos nadrágok modellszámát emelték. Idén a khakizöld lesz az egyik új slágerszín, és marad a bordó, sötétkék valamint a klasszikus fekete. Emellett vannak szép új pálcáink, bőr csapóval, két méretben, barna és fekete színben. Ez egy apró, de fontos dolog azok számára, akik szeretnek minket, hisz eddig alig volt saját márkás pálcánk. Főleg haladó változatban hiányoztak nagyon.

Reméljük, hogy tervezőink munkájával Ti is elégedettek lesztek. Ne feledjétek, szívesen vesszük építő jellegű visszajelzéseiteket, ahogy eddig is.

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​