Hölgyek a kerékpáron

Másfél év telt el, mióta bevezettük a B’TWIN női kerékpáros projektjét. Az volt a célunk, hogy teljes mértékben megfeleljünk a női sportolóink igényeinek, mely az eltérő testalkatból, használati módból és stílusból adódik. A piac is azt mutatja, hogy egyre több nő veti bele magát az országúti kerékpározásba és hódol ennek a gyönyörű sportnak. Itt az ideje, hogy őket is képviseljük, és hogy még többen induljanak útnak.

A női országúti kerékpározásért felelős csapat

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan termékeken dolgozunk, melyek valóban nekünk, nőknek készültek.

Virginie Depres, a női országúti kerékpározásért felelős csapat munkatársa összegzi:A női sportolók előretörését speciális igényeiknek megfelelő termékválaszték összeállításával lehet még inkább elősegíteni.

A csapat kizárólag nőkből áll, így garantált, hogy a termékeket a nők igényeinek és elvárásainak megfelelően alakítják. Mesél nekünk saját útjáról és feladatáról, a csapat céljairól, a kollekció jövőjéről és a B’TWIN szerepvállalásáról a női országúti kerékpározás területén.

Virginie először munkájáról beszél:

Az én feladatom összeállítani egy szerte a világon forgalmazott termékválasztékot, mely megfelel a női kerékpárosok igényeinek. Ennek megalkotásában designerek és termékmérnökök vesznek részt. Sok időt szánunk a női kerékpárosok megfigyelésére. Kikérjük a véleményüket, illetve piaci tanulmányt készítünk, hogy fel tudjuk mérni, milyen igényeik vannak, és hogy milyen tendenciák érvényesülnek világszerte. Mindezek szükségesek, hogy olyan termékeket hozzunk létre, melyek egyre jobban segítik őket a sportolásban.

Ezután következik az a munkafolyamat, mely során a csapat a gyári folyamatok segítségével létrehozza azokat a termékeket, melyek a piacon megjelennek.

Női országúti kerékpározás - B'twin koncepció

A kétgyermekes édesanya a kerékpározás szerelmese

Virginie 12 éve kezdte a pályáját a Decathlonnál, mint kerékpár részlegvezető, majd a gyerekkerékpárok kommunikációs vezetője lett. Pár év elteltével már áruházigazgatóként dolgozott Arrasban, majd a Hénin-Beaumontban található üzletben. A kétgyermekes édesanya a kerékpározás szerelmese. Virginie visszatért a B’TWINhez, mint gyermekkerékpár termékmenedzser.

Másfél év eltelte után felkérték, hogy vezesse a női országúti kerékpár projektet, melyben mindent az alapjaitól kellett felépíteni. Összeállította a lelkes női csapatot.

Most nyolcan vagyunk szenvedélyes kerékpárosok, de mindannyian másképp tekintünk a sportra. Van köztünk ex-profi, triatlonos és olyan is, aki kedveltetésből bringázik, hogy felfedezze a vidéket. Mindannyian elhivatottak vagyunk a projektben és komolyan vesszük a küldetést. Ez az igazi siker!

Ez is mutatja a nők növekvő érdeklődését a sport iránt. Szükség van rá, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően, kifejezetten számunkra kifejlesztett termékek készüljenek.

Női országúti kerékpározás - B'twin koncepció

Büszkék vagyunk rá, hogy olyan termékeket dolgozunk ki, melyek kifejezetten a mi igényeinket szolgálják majd. Sajnálatos módon eddig ugyanazok a termékek álltak a rendelkezésünkre, mint a férfiaknak, holott őket teljesen más fából faragták.

Új, női termékválaszték

Teljesen új választék jött létre, melyek fokozatosan kerültek ki a Decathlon áruházak polcaira. Kerékpárok, ruházati termékek, a női testalkatnak megfelelő ülőbetéttel ellátott kerékpáros nadrágok és egyéb újdonságok kerülnek piacra.

A kezdők számára megalkottunk egy speciális kerékpárt, a Triban Easy-t. Rendkívül hatékony dupla pozíciós fékrendszerrel, egyszerű váltóval és strapabíró gumiköpennyel felszerelt, ráadásul mindezt verhetetlen áron kínáljuk.

Ami a ruházatot illeti, 2020-ra tervezünk egy speciális ülőbetéttel ellátott kerékpáros nadrágot.”

Virginie végül legfőbb vágyát is elmondja:

Azt szeretném, hogy a női kerékpárosok is ugyanannyian legyenek, mint a férfiak (néhány olyan országban, mint pl. Kanada, ez már megvalósult). A kerékpározás a futás nyomában halad, mert ma már ugyanannyi női és férfi futó van. Minden évben egyre több nő kezd el bringázni. Ha csapatunk jól végzi a munkáját és megfizethető áron kínál minőségi termékeket, akkor nyert ügyünk van.”

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​