Hogyan válassz? – Nyeregemelő

Hogyan válassz? -mini cikksorozatunkkal szeretnénk a terméklapoknál valamivel részletesebb segítséget adni a lovasoknak az egyes terméktípusokkal kapcsolatban. Bízunk benne, hogy így megspóroljuk számukra a vásárlás előtti tanácstalanságot.

Minden nyeregemelő eloszlatja a nyereg és a lovas súlyát, segít megelőzni a nyomáspontok kialakulását. Érzékeny hátú lovak esetén kíméli a hátat. Abban az esetben is hasznos segítség lehet, ha az adott nyereg nem teljesen passzol a lóra pl. egy betegség miatti kondícióromlás kapcsán.

Az emelők teherelosztó tulajdonsága azonban anyaguknál fogva különbözik. Többféle nyeregemelőt is találsz kínálatunkban, íme, pár tipp, hogy megtaláld a lovadnak leginkább megfelelőt!

A nyeregemelő használatának célja a ló hátának védelme

Az emelőt a nyeregpárnák és a nyeregalátét közé szokás helyezni. A nyeregemelő feladata, hogy eloszlassa a nyereg és a lovas súlyát a nyeregtájékon, a hátnak azon a szakaszán, ahol a lovas a nyeregeben ül.

Különféle anyagú emelők léteznek

  • Habszivacs: előnye, hogy olcsó, hátránya, hogy a nyomás következtében hamar elvékonyodik. Amíg megfelelően vastag, jól eloszlatja a nyereg és a lovas súlyát a ló hátán.
  • Zselé:  A nyereg és a lovas súlyának szempontjából ideális, emellett könnyen tisztítható. A szellőzőnyílásokkal készült modellek használatakor a ló testének hője nem reked meg az emelő alatt, a hát bőre szempontjából ez egészségesebb.
  • Természetes báránygyapjú: A legjobb megoldás, ha már nyeregemelőre van szükség. Nem dörzsöl, idomul a ló nyeregtájékának formájához. Természetes anyaga bőrbarát és rendkívül puha.

“Nyeregemelőink egy méretben készülnek – azaz nagy,- és kislovak számára egyaránt megfelelnek.” (FULL és COB méretnek egyaránt megfelelők.)

Audrey, Fouganza Termékmenedzser

Fordította: Andics Bernadett

 

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​