Gördülő karácsonyi ajándék tippek II. – Gördeszka

December elején gyakran elhangzik a kisgyermekes szülők szájából a következő kérdés: "Mit szeretnél a Jézuskától?" A válasz olykor a Mikulásnak, vagy a születésnapos Úriembernek címzett levélben érkezik meg. A legáltalánosabb ajándéklisták összeválogatva a következőket tartalmazzák: Barbi baba, robotok, lego játék, bicikli, roller, kiscica, kiskutya, okostelefon, görkorcsolya, laptop, gördeszka.

Ha gördülő karácsonyi ajándék tippekhez volna szükséged tanácsra, akkor jó helyen jársz. Összeszedtem TOP3 (roller, gördeszka, görkori) terméket a Decathlon kínálatában, melyek tökéletes ajándékok lehetnek kicsiknek, illetve nagyoknak. A célom nem marketing fogás, hanem egyszerű segítségadás. Már a 6. Karácsonyomat töltöm a Decathlonnál, így megannyi tapasztalatot szereztem a vásárlói igények kapcsán.

December elejétől kezdve minden héten jelentkezem egy-egy kategória TOP 3 termékével. Múlt héten a rollerekkel kezdtünk. Ezen a héten a gördeszkák és longboardok állnak a középpontban. Jövő héten a görkorcsolyák. Érdemes figyelni az oldalt!

Sportos Karácsony

Sportos Karácsony


Karácsonyi ajándék tippek II. – Gördeszkák és boardok

Yamba mini cruiser gördeszka

Pár évvel ezelőtt óriási energiával robbantak be a köztudatba a 60-as, 70-es évek műanyag gördeszkái. Napjainkban ez kissé csillapodott, de így is hatalmas kedvenc a fiatalok körében. Pici, kompakt deszkáról lévén szó elfér a hónunk alá csapva, így a gyerekek is könnyedén tudják használni és szállítani. Létezik belőle mini és  normál méret is. Mivel nagyon érzékeny, gyorsan gördülő gördeszka, ezért pici gyerkőcöknek nem feltétlenül ajánlott. Nehezen tanulhatóak rajta az alapok. Így kifejezetten picik számára is készült egy gyerek verzió.


Team Galaxy freestyle gördeszka

Ha a megajándékozni kívánt illető elmúlt már 12 éves, és magabiztosan áll a gördeszkán, alig várja, hogy kivitelezhesse a trükköket a parkban, vagy az utcán, akkor a Team Galaxy OXELO gördeszka a legjobb választás. Skate parkokban és félcsőben is megállja a helyét. A deszka lapja 8″, azaz kb. 20 cm széles. Médium konkáv formájának köszönhetően jól kivitelezhetőek a trükkök. A lap 100%-ban kanadai juharfából készül, növelve a lap ellenállóságát. Persze, ahogy egyik fa sem, így ez sem törhetetlen. A deszka a Nyugati téri Decathlon áruház Sport Leader kollégájának a tesztelésén is keresztül esett már.


Thrasher cruiser gördeszka

Városi cruisolás, ollie, élmény. Ezzel a 3 szóval lehetne röviden összefoglalni az OXELO Thrasher gördeszkáját. Remekül kiegészíti a tömegközlekedést, nem olyan zajos, mint egy kemény kerekű freestyle deszka, ráadásul néhány egyszerűbb trükk is kivitelezhető vele. Nem kifejezetten javasolnám kezdéshez, de ha van védőfelszerelés és sisak, akkor ez a deszka is remek lehet az alapok (egyensúly, gurulás, megállás) elsajátításához. Tóparti guruláshoz is tökéletes. Majdnem Kalifornia. Csak itt nem a part nyugati, hanem a pályaudvar.

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​