10 önvédelmi tipp futáshoz

A közelmúlt eseményei ismét felhívták a figyelmünket arra, hogy mi nők, mennyire védtelenek vagyunk. Egyre rövidebbek a nappalok, így szinte biztos, hogy mindannyian futunk sötétben is. Az alábbiakban néhány önvédelmi tippet osztanék meg veletek, amelyek segítségetekre lehetnek szorult helyzetben.

  1.  Az első és legfontosabb, hogy mindig tudjon róla valaki, pontosan mely útvonalon futsz és körülbelül mikorra érsz haza. Jól jöhet valamilyen telefonos alkalmazás használata is, amellyel követhető, hogy merre futsz.
  2. Ha már sötétben futsz, tedd azt kivilágított, forgalmas helyen. Ne most akard felfedezni az erdő mélyét.
  3. Fuss! Ha utolérnek, abban az esetben is támadj vissza! A legtöbb támadó nem számít ellenszegülésre.
  4.  Ne fuss zenére! Ha nem tudsz zene nélkül futni, használd csak az egyik fülhallgatót.
  5. Fuss baráttal/ barátnővel!
  6. Fuss a kutyáddal!
  7. Változtasd a futásaid útvonalát és idejét (de erről is szólj valakinek)!
  8. Legyen nálad paprika-vagy gázspray (a paprikaspray előnyösebb, mert az az állatokkal szemben is megvéd), esetleg riasztó óra, síp vagy tölts le egy riasztó alkalmazást a telefonodra!
  9. Ha nincs semmilyen önvédelmi eszközöd, használd a kulcscsomódat!
  10. Végezz el valamilyen önvédelmi tanfolyamot , és védd magad!
Önvédelmi tippek futáshoz

Fuss kivilágított helyen!

Mindig legyen vész forgatókönyved! Játszd le magadban, hogy mit fogsz tenni, ha támadás ér! A körülmények persze mindent felülírnak, de jól jöhet, ha van konkrét terved vész esetére!

Kívánom, hogy soha ne kelljen hasznosítanotok a tippeket! Vigyázzatok magatokra, lányok!

Lukács-Tóth Eszter

Lukács-Tóth Eszter

A futáshoz nem túl régi, de annál nagyobb szerelem fűz. A kisfiam születését követően nem sokkal, kb. egy éve kezdtem... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​