Gördeszka verseny: Görzi Skate Cup

Ugye mindenkinek rémlik az a pillanat, amikor az idős néni csúnyán tekint a mellette elvágtázó "gördeszkás suhanc"-ra(?)  A gyilkos pillantások elkerülése végett és a deszkás társadalom részére szabadságérzetet nyújtó elszeparálása olykor nem is hasztalan. Persze vannak nyitott parkok, amik a köztereken helyezkednek el, így kapcsolatot teremtve a gördeszkások és az éppen arra sétafikálók között. Azonban egy specializálódott helyszínnek mindig nagyobb imázsa van. Ilyen a Görzenál is, amely tényleg sokféle sportolási lehetőséget rejt önmagában, de egyedülálló skate parkjával elsősorban még mindig a gördeszka sport támogatója.

Görzi Skate Cup – gördeszka verseny

Így fordulhatott elő, hogy július 28-án, szombaton a Gördeszkások Klubja, és a Decathlon – Görzenál – Sport és Szabadidőpark szervezésével megrendezték a Görzi Skate Cup elnevezésű extrém tornát. A versenyen 18 év alatt és felett is egyaránt lehetőség volt nevezni street, miniramp illetve best trick kategóriákban.

Korábban már jelentkeztem a Görziben megrendezett versenyekről – Gördeszka Országos Bajnokság, Freestyle roller verseny –, azonban rendhagyó módon, most nem én mesélek róla, hanem egyik kollégám, a Decathlon Nyugati tér gördeszkára specializálódott sporttanácsadója, Szabó Ádám, aki mint versenyző vett részt a Görzi Skate Cup-on.


Szabó Ádám - oxelo ambassador

Szabó Ádám – oxelo ambassador

“Kezdés reggel 10 órakor, kevesen vagyunk még ismerős arcok, a hangulat nyugodt.
Segítünk pakolni, a frissen felújított pálya még szárad, végzik az utolsó simításokat, szépítéseket, be vagyunk zsongva hogy gyakorolhassunk…

Elhangzik a “szabad a pálya!!

Ellepjük a deszkapark minden elemét. Konkrétan sorban állunk, hogy odaférjünk valahova… hirtelen tele lett minden deszkással. Egyre több az ismerős deszkás arc, ezeken az arcokon kezd megjelenni a feszültség, mindenki próbálja a legjobbat kihozni magából.

12 órakor el is kezdődnek a 18 év alatti selejtezők, közben esőre áll az idő, de egyelőre kerülget minket, nagy a fülledtség. A nagyobb szünetekben a rutinosabbak azonnal lecsaptak a szabad pályára kihasználva a gyakorlási lehetőségeket, nyitott szemmel kell lennünk.

Az alábbi Youtube videón Ádám is megszólal: katt jobb egér gomb, megnyitás új fülön.

Elindult a 18 év felettiek versenye is – street kategóriában – feszült csend van, itt már a profi színvonalú deszkásaink versenyeznek, majd őrjöng a közönség egy-egy beadott trükk után. Leírhatatlan élmény élőben, első sorból végignézni ezeket a jeleneteket.

13 óra után eleredt az eső… reménykedtem abban, hogy elmarad a verseny. A többiek által beadott trükkök, figurák alapján, és hogy profikkal mérjem össze a tudásom egy kicsit elbizonytalanított, akadt némi lámpaláz. Ettől függetlenül szerencsére kisütött a nap és zavartalanul zajlott tovább a verseny.

Görzi Skate Cup - gördeszka verseny

Görzi Skate Cup – gördeszka verseny

Számomra is elkezdődik a gördeszka verseny… a szívem a nyakamban ver, de egy tökéletes körrel le is zártam az első félperces futamomat. A második kör már kevésbé ment jól, viszonylag már az első körben elhasználtam az összes trükkömet,  és itt  főleg az eséseké lett a főszerep. A gördeszkámhoz márka nagykövetként juthattam hozzá, ez az oxelo Team Fury gördeszka szettje, amit kiegészítettem az egyik nagy márka railjével, csúszólécével.

Jövőre ugyan itt!

Helyezést sajnos nem értem el, de sikerült felmérni, hol tartok. Ez volt az elsődleges célom, jövőre felkészültebben jövök a versenyre, és képes leszek a Decathlont ismét képviselni egy – már – magasabb szinten. Viszonylag sok új arcot ismertem meg, és remek alkalom volt feltérképezni a hazai deszkás színvonalat.”


A nyereményosztásnál persze partner volt a Decathlon Magyarország is. A 18 év alatti kategóriák helyezettjei számára több terméket is fel tudtunk ajánlani T-kulcstól kezdve a gördeszkalapokig, vagy függőkig. Mivel nagyobb márkák is jelen voltak, így természetesen a felnőtt kategóriás versenyzők számára kiegészítőkkel készültünk csak.

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​