Tájfutás – Új sport a Decathlonnál!

Akkor még nem gondoltam, de 2002 decembere és egy kíváncsiságból elkövetett edzéslátogatás megváltoztatta az életemet.

Ekkor volt szerencsém együtt kocogni a későbbi klubom két ikonikus, akkor a női tájfutó válogatott sorait alkotó élsportolójával, Farkas Zsuzsannával és Lubinszki Máriával, akikkel együtt egy jót mozogtam, és jót beszélgettem a sportról.

Megtetszett és innen már nem volt visszaút! Sok-sok utazás, tapasztalat, eltévedés és persze kisebb-nagyobb sikerek következtek, eddig a pillanatig. Azaz, hogy teljes munkaidőben azon dolgozhatok, hogy minél ismertebb és sikeresebb legyen ez a számomra oly kedves sport.

Tájfutás a Decathlonnál - Új sport

No de ne szaladjunk annyira előre!

A sors fintora úgy hozta, hogy 6 év tájfutás, sportolás után a Decathlonnál helyezkedtem el. Hiszek benne, hogy sem a jelentkezésem, sem a kiválasztásom nem jött volna létre, ha akkor nem megyek el erre az edzésre. Utána sok különböző helyen és pozícióban megfordultam, de a futás, a tájfutás életem szerves része maradt a kemény munka mellett is.

Aztán az élet úgy hozta, hogy 2017 elején megalakult egy nemzetközi csapat, amely kitűzte célul, hogy a Decathlonon belül a tájfutó közösség számára is készüljenek speciális termékek.

Hogy melyek ezek a termékek pontosan, azt egy következő cikkben fogom majd megírni.

Tájfutás a Decathlonnál - Új sport

Közös munka Decathlon tájfutó márkájánál, a Geonaute-nál, a franciaországi központban

Nemzetközi csapatban

Szóval amikor eljutott hozzám a hír erről a csapatról, nem volt visszaút, csatlakoztam hozzájuk. Közösen elértük az ötlet jóváhagyását, és szeptembertől egy kis csapat elkezdhetett ezen dolgozni. Ennek lettem én is a tagja, mint kereskedelmi igazgató és merchandiser, akinek az a feladata, hogy kiépítsen egy interaktív, oda-vissza is közvetlen kommunikációs kapcsolatot az országok, áruházak és a márka között. Ez már önmagában is érdekesen hangzott számomra, de az, hogy ezt a kedvenc sportom érdekében tehetem, maga a megvalósult álom!

Szóval így kerültem ide Lille-be, pontosabban Villeneuve d’Ascq-ba, a Decathlon központjába, hogy nap mint nap a saját álmomon, és a saját sportom, a tájfutás érdekében tevékenykedjek!

De persze azért néha futni is van lehetőség! 🙂

Vas Gábor

Vas Gábor

Bármilyen furán hangzik is, 16 évvel ezelőtt egy jégfalmászó verseny kapcsán kerültem a futás és azon belül is a tájfutás... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​