Amikor a csalódottság kicsit enyhül… – Velence Mini Maraton

Versenynaptáram következő állomásaként részt vettem a Velence mini maraton 55 km-es távján. Na de ne szaladjunk ennyire előre....

Évek óta, május elsején irány Ajka (szerintem kis hazánk legjobban és legigényesebben megszervezett versenye), ahol az APA táv (nem, ez nem csak apukáknak szól 🙂 ) volt az idei első versenyem nagykövetként. Magammal szemben nagy elvárásokkal érkeztem, de csalódottan jöttem haza. Ilyen rossz napom versenyen még nem volt, majdnem visszafordultam, nem esett jól a bringázás aznap…

Volt két hetem, hogy Velencére összevakarjam magam mind fejben, mind fizikailag, mind lelkileg. Azt gondolom, ezt a munkát részben sikerült elvégezni.

Éles rajt

Imádom a velencei versenyt, mert gyönyörű a táj, jó a pálya (nem az út minőségére gondolok), és van ezzel a versennyel egy elintézetlen ügyünk. Valamelyik évben voltam korcsoport 2. helyezett, és minden évben úgy érzem, hogy tartozunk még egymásnak, de az elmúlt években vagy betegség vagy munka hátráltatta, hogy ott legyek. Tehát idén ott volt a helyem.

A rengeteg bringás a Drótszamár kempingben gyülekezett, majd a rajtra a Korzón került sor, külön indítva a hosszú és a rövid távosokat. A kordon mögött a Bátorfis suhancok, a Sólyom team rutinos rókái között találtam magam és ebből már tudtam, hogy unatkozni nem fogunk. Az éles rajt után egyből 48-50 körül suhant a mezőny Agárdon keresztül, amiről a három kék mezes ifjonc gondoskodott.

Velence mini maraton 55 km

A Green Riders-es csapattársaimmal

A 3 Green Riders-es csapattársammal abban maradtunk, hogy maradunk együtt, amíg megy. Az északi part közepén elment a talán 5 fős elmenés, persze tele fiatalokkal… Próbált a mezőny felzárkózni, de elvesztettük őket. Tudtam, hogy a kövi szelekció Nadapnál lesz az emelkedőn. Ez így is lett. Sőt! Annyira, hogy a tetőre nekem is sikerült pár másodperces hátrányba kerülni a mezőnnyel szemben egy Sólyom team-es fickóval, majd a lejtmenet következett, ahol mindent egy lapra feltéve löktem neki, ami a csövön kifért.

A váltott vezetés meghozta a gyümölcsét, és Lovasberény után újra együtt volt a társaság. De ott volt még a verebi 10%-os kaptató… féltem tőle, hogy majd nagy lószparádé lesz, de egyenletes tempóban haladtunk felfelé. Kivéve egy valakit, aki nem fért a bőrébe. Egy srác a Zengő sportból egészen Kápolnásnyékig folyamatosan fárasztotta a mezőnyt, majd minden egyes alkalommal ránk nézett és huncut mosollyal konstatálta, hogy igazából senkinek sem esik jól az általa diktált folyamatos ritmusváltás.

Velence mini maraton

A célegyenesben

Velencére ért a kb. 10-15 fős kemény mag. Persze a szökés közben beért. A főútról elsőként kanyarodtam a célegyeneshez vezető úton, hogy azt az ívet használhassam, amit én szeretnék, és ha valaki szökni próbálna, vele tudjak tartani. A célegyenes… hosszú, ha valaki hamar nyitja a sprintet, elzsibbad, és onnan vége a mókának. Volt egy vállalkozó szellemű srác, aki szegény beleesett ebbe a hibába. Tettem rá a kereket és vártam, vártam, hogy majd jön a bumm-bumm-bumm, de kinéztem a bal oldalra és jött egy Sólyom team-es fickó, vele a többi srác… itt már sem helyem nem volt kiborítani jobbra, sem erőm nem volt újítani, így átsuhantunk a célvonalon. Kis közjáték után kiderült, hogy korcsoport 5. lettem, amit nem bánok, mert ez egy tökéletes gyógyír a rossz élményre.

Velence mini maraton

Korcsoport 5. helyezést értem el

Kövi verseny Gyömrőn és utána pedig az év legjobban várt versenye a Ring 24.

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​