Freestyle roller verseny a Görzenálban

Freestyle roller verseny a Görzenálban

30-35 fiatal srác, 25 jelentkező, 30 db freestyle roller, 1 skate park, 28 C° fok: ez volt röviden számokban a hétvégén, a Decathlon Görzenálban megrendezett Freestyle roller verseny. Kicsiktől a nagyokig: minden junior korosztály képviseltette magát.

Tavaly szeptemberben kitelepültünk az OXELO termékeivel a GOB, azaz a Gördeszkás Országos Bajnokság döntőjére a Görzenálban. Az ekkor kapott impulzusok hatására jöhetett létre annak a gondolata: milyen szép is volna, ha közreműködnénk, sőt szervezői, vagy legalábbis kezdeményezői lennénk egy tornának. Így tettük le a voksunkat a Freestyle roller kategória mellé, hiszen az OXELO márka a görkorcsolya és a gördeszka mellett a roller sportért felel még a Decathlon berkein belül.

A freestyle roller verseny flyere

A freestyle roller verseny flyere

Mivel tapasztalatunk nem volt egy ilyen verseny megszervezéséhez, ezért elkezdtem kutakodni a hazánkban található rolleres vonalon elérhető források után. Így akadtam rá a Rollersuli-ra, akik nagyon sokat segítettek és mind a szabályok lefektetésében, mind a zsűrizésben kivették a részüket. Hatalmas köszönet Nekik itt is!

Mini Decathlon kitelepülés a Görzenálban

Mini Decathlon kitelepülés a Görzenálban

A sportesemény helyszíne természetesen adott volt, hiszen a Decathlon a jelenlegi névadója a Görzenálnak, azaz Decathlon – Görzenál – Sport és Szabadidőpark néven fut a park. A  Duna-parton fekvő 14.000 m2 területtel rendelkező park remek lehetőséget biztosított az esemény megvalósítására. Már reggel verőfényes napsütés köszöntött minket, szerencsére ez egész napra kitartott. A Görzenálnak külön köszönet jár a torna lebonyolításáért!


A freestyle roller verseny

A srácok már kora délelőttől kezdve érdeklődtek a nevezésről, melyet a déli órától tehettek meg. A tervek szerint 4 kategóriában lehetett nevezni : 4-6, 7-9, 10-12 és 13+ éves korosztályonként. Mivel a 4-6 éves kategóriában csak egyetlen egy nevezőnk volt, ő bekerült a 7-9 éves kategóriába, viszont különdíjjal jutalmaztuk a bátorságát és elszántságát. Valósággal felszántotta a pályát.

Akrobatikus és látványos trükkök a 10-12 éves kategóriában is

Akrobatikus és látványos trükkök a 10-12 éves kategóriában is

A legkisebbek mellett persze a technikásabb jelentkezőkből sem volt hiány. A 13+ kategóriát végül tovább bontottuk 2 kategóriára, hiszen a versenyzők között már megjelentek a nagyobb tapasztalattal és tudással rendelkező srácok is. Ettől függetlenül egy percig sem lehetett érezni a rivalizálás szagát a levegőben. Mindvégig jó légkör és hangulat uralkodott, a versenyzők arcán minden egyes körük alatt megjelent az elszántság, és az egymást biztató cinkos mosoly.

A freestyle roller versenyzők jelentős része

A freestyle roller versenyzők jelentős része

Kétszer 40 másodpercben (2x40mp) bizonyíthatták tudásukat. A zsűri több szempont figyelembevétele alapján pontozott: pl.: a pálya kihasználása, trükkök kivitelezése, pontosság, stb. A végeredmény kihirdetésére hosszas számolás után kerülhetett sor. A zsűrik egyeztették adott pontjaikat, de még így is nagyon szorosra sikeredett némelyik kategória. Ha nem volt egyértelmű 1-1 helyezés, a versenyzők produkcióit még tovább elemezték és ezek után döntöttek. Nem lehetett mindenki díjazott, de így is mindenki nyertesnek érezhette magát azzal, hogy részt vett a versenyen és eltöltött egy délutánt a barátokkal. Igazi összekovácsoló ereje van egy-egy ilyen eseménynek.

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​