Swimathon – Támogassuk együtt a lélegzetnyi időt!

Csapatom, a Decathlon közössége, szívesen áll támogatóként olyan programok mellé, melyeknél a sportunkkal tudunk segíteni másoknak. Most egy olyan jó hangulatú adománygyűjtő eseményt támogatnak munkatársaim kedvenc időtöltésükkel, az úszással, amely hazai színtéren 2016-ban és 2017-ben is sikerrel járt. Idén június 16-án tartják az egy hónapos felkészülési időt lezáró, jótékony célú úszás-dzsemborit, a Swimathont!

Mi is az a Swimathon ? 

A Swimathon egy négyhetes adománygyűjtő kampány és egy jó hangulatú közösségi esemény is egyben. A lelkes hobbi sportoló résztvevők 4 héten át edzenek azért, hogy a felkészülésüket lezáró sportnapon egy számukra fontos civil, ferencvárosi kötődésű ügyért ússzanak. A 4 hét során kampányolnak a szívükhöz közel álló alapítványért, egyesületért és támogatást is gyűjtenek ezek javára. Az adományokért cserébe egy számukra kihívást jelentő távot úsznak le a közös mozgás-dzsemborin

Mi is csatlakoztunk!

A Ferencvárosi Közösségi Alapítvány az elmúlt 2 évben is sikerrel szervezte meg a Swimathont, így nem volt kérdés az idei folytatás. Tavaly 140 úszó szállt vízbe, hogy vállalt távjukat teljesítsék az általuk támogatott ügyért. A legtöbbet gyűjtött projekt az Utcáról Lakásba Egyesület hajléktalan embereket segítő  Lakásügynökség – Mobilház programja lett, amelynek javára több mint 4 millió Ft-ot úszott össze az akkori csapat.

Az idei évben június 16-án kerül megrendezésre a záróesemény. Idén mi sem maradunk ki ebből a remek programból!

3 munkatársunk  is elindul és úszik a jó ügyért

A budapesti Corvin áruházunkban dolgozó 3 csapattagunk edz és gyűjt támogatást 4 héten át. Almádi Krisztina, Domokos Viktória, Sebestyén Borbála egy példaértékű ügyet képviselő civil szervezetért úsznak. A Találj Magadra Egyesület projektjének célja a fogyatékkal élő gyermeket nevelő anyák támogatása oly módon, hogy szabadidőt biztosítanak a számukra, amit otthonukon kívül is eltölthetnek. Erre az 1 napra az egyesület gyermekfelügyeletet biztosít az édesanyák számára. Így az időt az anyukák saját magukra tudják fordítani ezen a napon: sportolhatnak, elmehetnek fodrászhoz, olvashatnak, kettesben vacsorázhatnak a férjükkel, vagy bármi más olyan programot választhatnak, melyre máskor nem lenne lehetőségük.

Miért fontos ez a lélegzetnyi idő? – Anyák 24 órás szolgálatban

Ma Magyarországon körülbelül 90.000 nőt érint, hogy egy személyben ápolónő, dietetikus, masszőz, gyógytornász, gyógypedagógus … és édesanya. Ők nem tudnak időt szakítani magukra, hogy egy kicsit feltöltődhessenek, mert nem tudnak sérült gyermekük mellé felügyeletet biztosítani.  Ezek az édesanyák gyermekük mellett éjjel-nappal készenlétben és szolgálatban állnak, nincs szabadságuk, nincs pihenőnapjuk. A Swimathon projekt keretében az úszók által gyűjtött támogatásból közel 90 sérült gyermeket nevelő nő (szülő) kap lehetőséget arra, hogy gyermekét szakképzett és tapasztalt gyerekfelügyelőre bízza és saját ideje felett rendelkezzen – rekreációra, amelynek sokféle formája lehet.

Swimathon csapatunk

Kriszti 1,5 km-t vállalt célkitűzésként a június 16-i napra.  Ahogy fogalmazott, azért “hogy az édesanyák akik egész nap vigyáznak a csemetéikre, kaphassanak egy kis támogatást és egy kis szabadidőt, amit magukra fordíthatnak ! “

Bori a neki kihívást jelentő 500 métert szeretné úszni a nagy napon. “A  sérült gyermeket nevelő anyukák hősies erőbedobással gondozzák és szolgálják őket a nap minden percében. Mindenki megérdemli, hogy legyen 1 olyan napja, amikor kicsit saját magával foglalkozik.”

Viki a 4 hetes edzést lezáró rendezvényen 1 km-t tervez úszni: ” Egy édesanya számára – ahogy a saját édesanyámon is látom- első helyen mindig a gyereke fog állni és így többször is le kell mondania olyan dolgokról, amelyekkel saját magára tud fókuszálni és újra megtalálni a belső egyensúly. Biztos vagyok benne, hogy ez hatványozottan igaz abban az esetben, ha sérült gyermekkel foglalkozunk. Teljes szívemből támogatom és úszom a Találj Magadra Egyesület!- ért, hogy minél több ilyen helyzetben lévő édesanya tudjon legalább 1 napon feltöltődni és azt csinálni ami Ő szeretne! “

Múltbeli sikerek, idei célok

2016-ban 70 úszó vett részt az eseményen és több mint 7 és fél millió forintot gyűjtött össze. Tavaly már 140 úszó szállt a medencébe jótékony célból és több mint 16 millió forint adományt tudtak átadni a támogatott szervezeteknek. A kiváló szervezésnek köszönhetően annyira jól sikerült az esemény tavaly, hogy elnyerte a “Legsikeresebb adománygyűjtő kampány” – ért járó civil díjat !

Viki, Kriszti és Bori idén összesen 600 ezer forintot szeretne gyűjteni a Találj magadra! Egyesületnek a 4 hét során. A csapatunk olyan büszke volt jelentkezésre, hogy a Decathlon Magyarország az összeg felét fel is ajánlotta a jótékony ügyért. Felkészülésüket és a június 16-i úszásukat követhetitek a Decathlon Magyarország facebook oldalán. Személyesen szurkolnátok? Csatlakozzatok hozzánk június 16-án délután a Kőér utcai uszodában!

Remélem, hogy idén még több pénzt sikerül összegyűjteni, hiszen az összeg olyan emberekhez fog eljutni, akiknek nagy szükségük van rá.  Az, hogy emellett  a sport fontosságát helyezik előtérbe, már csak boldogságot jelentő ráadás. Ezúton is gratulálok azoknak a munkatársaimnak, akik részt vesznek az eseményen és egy jó ügyért úsznak. Támogassátok őket! A felajánlásokat a Swimathon weboldalán tudjátok megtenni.

Grécs Vanda

Grécs Vanda

Hétévesen kezdetem el úszni, tizenegy évig űztem versenyszerűen. Később sajnos abbahagytam, mert az időmbe nem fért bele a napi két... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​