Kalenji AT MID szöges futócipő

Rontó Zsolt, futónagykövet lassan 8 éve versenyszerűen atletizál. A Kalenji AT mid szöges futócipőről alkotott benyomását, tapasztalatait olvashatjátok ebben a cikkben.

Lassan két hónapja hozott össze a sors a Kalenji márka egyik szöges futócipőjével.

Megmondom őszintén, ezelőtt a cipő előtt nem volt Kalenji szögesem. Sok más márkát próbáltam, így sok viszonyítási alapom volt ehhez a cipőhöz.

Szöges futócipő, Kalenji AT MID

Kalenji AT MID szöges futócipő

Az atlétika sportágat lassan 8 éve űzöm versenyszerűen. A nyolc év alatt szinte már minden sportágat kipróbáltam az atlétikán belül, azonban az elmúlt 2-3 évben már csak a 400 méteres gátfutás felkészülése teszi ki az edzésnapokat. Emellett 800 méteren is szívesen indulok a hasonló terhelés miatt.

Első benyomás

Mikor megtudtam, hogy a Kalenjinek van középtávfutó szögese, egyből felkaptam a fejem, és gyermeki kíváncsisággal próbáltam ki a terméket. Első benyomásra egy igazi „Wow!” érzés fogalmazódott meg bennem. Ennek oka nem volt más, mint az, hogy a cipő roppant könnyű, mindössze 130 gramm a 43-as méret. Ennek ellenére kicsit szkeptikusan vágtam neki az edzéseknek, figyelve azt, hogy mennyit is bír a cipő maga.

Első ránézésre meglepő lehet, hogy csupán 5 szögnek van hely a cipőben. Azonban ennek a súlykönnyítés az oka. Ettől függetlenül nem érezhető a szög hiánya, megfelelően üzemel a cipő 5 szöggel.

Kalenji AT MID szöges futócipő

5 szög található az AT MID modellen

Szó mi szó, azóta sok távon kipróbáltam a cipőt, és minden tekintetben helytállt. A súlya miatt, a hosszabb távokon (400-800-1500 méter) nem fárasztja a lábat. 150-200-300 méteren nagyobb erőkifejtésre, keményebb sprinteknél is jól bírja, bár fontos megjegyezni, hogy ez nem egy sprinter szöges. 400 gáton szintén kipróbáltam, és míg a sprintnél a hasonló, erőteljes lépéseket is jól bírta, addig a gátvételeknél is mindent vitt a cipő. Nem mozdul el benne a lábam, nincs fájdalom a vádlimban a hosszabb használat után.

Kényelmes és remek cipő. Az eddigi szögeseim közül ez eddig a legkényelmesebb és a legjobb ezt bizton állíthatom.

Szöges futócipő, Kalenji AT MID

Szöges futócipő a Kalenji márkától!

Rontó Zsolt, sporttanácsadó

Sporttanácsadó munkatársaink

Sporttanácsadó munkatársaink

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​