Bárány a farkasok között – Fouganzában a díjugrató pályán

A Fouganza arculatváltása során egyre inkább megmutatja, hogy tud olyan letisztult, ízléses és szép felszereléseket is gyártani, melyeket korábban nem is gondoltunk volna. Én már három éve elkezdtem használni őket a versenyeken, és egyre többet látok belőlük másoknál is. Mára majdnem mindenünk Fouganza. És, hogy melyek azok a termékek, amiket egy versenyzőnek is jószívvel ajánlanék? Mutatom!

Lovasnak

Br 980 full szilikonos nyári lovaglónadrág 

Tökéletes tapadás, vékony, tenchnikai anyag. Második bőrként viselkedik, a kánikulában igazi segítség. Az izzadságot felületén szétdobja, mely nagyon gyorsan elpárolog, így egész edzés alatt száraz érzést biztosít. Extra hosszú lycra szárrésze miatt nagyon kényelmes a csizma alatt is. Szintetikus anyaga ne tévesszen meg senkit, tényleg egy átgondolt, logikusan megtervezett és összerakott nadrágról van szó.

Br 980 full szilikonos versenynydrág 

Ami beválik otthon, az beválik versenyen is. Nálam fordítva volt, a kék ugyan egy évvel előbb megvolt, de akkor még nem hordtam. Viszont kellett egy új versenynadrág, és mivel nagyon jól bevált, elővettem a szekrényből a tavalyi kék tesztnacit, mely akkor még picit lógott rajtam, és napi használatba vettem. Már látom, hogy kiütötte a nyeregből a korábbi kedvencemet.

Az idei strasszos-fekete szettünk

Víz- és szélálló, bélelt esőnadrág

Hűvös reggeleken ideális, amikor az ember kicsit még fázik, és szeretné óvni a fehér nadrágját a készülődés során. Kizipzározható, kivehető polár bélése a téli szezonra is alkalmassá teszi. Szárain oldalt térdig zipzárral ellátott, megkönnyítve a le-és felvételt lovaglócsizmában.

LB 900 Bőr lovaglócsizma

Tavaly augusztus óta mindennapos használatban van, most éppen napi három lóra. Az első használattól kényelmes volt, beleszerettem, azóta nem is volt rajtam a korábbi cipőm és lábszárvédőm. Akkor még egy külön cikket is szenteltem neki. Gumírozott fűzőjét nem kell kötögetni, talpa pedig stabilan fekszik fel a kengyelre. Igényes design, elérhető áron. Barna változatban is. Aki  lábszárvédős, annak lovaglócipőlábszárvédő kombinációja is elérhető, a kettő együtt szettben a csizma áráért.

Lónak

Pull back kantár

Tavaly május óta használom, otthonra és versenyre is, és nem okozott csalódást. Belül puha bőr, lecsatolható kisorrszíj, állnál párnázott, masszív darab, fülkerülős tarkószíjjal. Saját színével varrott díszítéssel szolid, mégis elegáns. Barna változatban is.

Már megszoktak minket, és a szilikonos nadrágomat minden versenyen dícsérik

Tincle nyeregalátét

Az új kedvenc. Marnál erősebben párnázott, így nem feltétlenül kell hozzá emelő. Vastagabb alátét, a gerinccsatornánál szellőzik, az izzadságot kiválóan felszívja. Külső felülete kopásálló bevonatot kapott, és így szivaccsal is lejönnek róla az apróbb szennyeződések. Én azt szeretem, ha egy alátétnek van tartása, ennek van. Természetesen barna színben is elérhető.

Strasszos fülvédő

Idén végre elkészültek a nyeregalátéteinkhez színben passzoló fülvédők, ezt korábban sokat kértük a márkától. Idén 6 féle színben elérhető. Figyeltek a ló kényelmére, fülrésze lycra-szerű, izzadságelvezető anyagból készült. Ugyan nem az új divatot követi, nem hosszított fazon, és nem lehet az orrszíjhoz rögzíteni, de ahhoz képest, hogy eddig nem volt, határozottan előrelépés.

És a jövő?

Persze ez még csak a kezdet. Sok időnek kell eltelnie, és sokat kell még fejlődnünk is, mire a versenyzők ténylegesen bizalmat szavaznak ennek a márkának. Franciaországban, anyacégünk hazájában 2 millióan lovagolnak, és 14 millióan álmodoznak róla. A cél, hogy számukra is elérhető legyen ez az élmény, ez az életforma. Jó úton járunk, de még nagyon az elején, és elmondhatom, hogy a termékeink egyre jobbak.

Amatőr GP, 5. hely

Elsőre nekem is olyan volt bemenni a talpig világmárkában feszítő lovasok közé a melegítőbe, mint báránynak besétálni a farkasok közé. Mára azonban megszokták, elfogadták, hogy jelen van a márka a versenyeken.

 

Borító és ugrófotók: Hajdú Kriszta

Eredményhirdetés fotó: Budai László

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​