Maraton 4 órán belül – Kiprun Long futócipő

Völgyi Attila hosszútávfutó, a Nyugati téren található Decathlon áruházban eladó, Kalenji termékképző évek óta. A maratoni távot kitűnően ismerő Ati lehetőséget kapott, hogy az új Kalenji Kiprun Long és Fast cipőket tesztelje. A Kiprun Long futócipőről készült élménybeszámolóját, első tapasztalatait olvashatjátok ebben a rövid cikkben.

“Hát igen, ez vagyok én. Szeretek érdekes helyeken futni és nézelődni.

Maraton négy órán belül

Eljött az idő, hogy újabb kihívás felé forduljak, és megcéloztam a 3 óra 30 percet. Ehhez szerettem volna felújítani a cipőállományomat, amihez nagy lehetőséget kaptam, hiszen tesztelhetem a Kalenji márka legújabb technológiai vívmányaival ellátott Kiprun Long és Kiprun Fast névre hallgató modelljeit.

Kiprun futócipő, maraton négy órán belül
Ennek örültem, mert így egy gyorsabb (Fast) valamint egy stabilabb (Long) cipellővel is gyűrhetem a kilométereket.
Ahogy kezembe vettem őket, nem sokat váratott magára, hogy a lábamon landoljanak és pakoljam beléjük a távokat.

Kiprun Long futócipő, maraton 4 órán belül

Első érzetre tudtam, hogy jó társra találtam, és „betörés” nélkül sikerült egy kényelmes 18 km-t letudnom, majd két nappal később a 25-öt is hozzáadtam az edzésemhez.
Az első nagy kihívás a Longnak a Pécs-Harkány verseny volt, ahol negyedszer jelentem meg és kíváncsisággal töltött el, hogyan teljesít a surranó versenytempóban.
Röviden, a legjobb időm lett ezen a távon, közel 5 perces kilométerekkel szántottam az emelkedőket és lejtőket.

Már kíváncsian várom a nyarat, ahol az első hosszútávú megmérettetés vár a cipőre. Addig is jó pár kilométert teszek még bele, hiszen #futniYo.”

Koltai Piroska

Koltai Piroska

A futás világába nem olyan rég csöppentem bele, de mint „laikus futó” egyre jobban magával ragad ez az örömteli sport...... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​