Az én újévi fogadalmam – Újragondolva

Újév, új Én! Idén lefogyok, lejárok a konditerembe, egészségesen étkezem, több könyvet olvasok, megtanulok egy idegen nyelvet... stb. Ismerjük már az újévi fogadalmak tömkelegét. Amikor szilveszter előtt nekiülünk, és végiggondoljuk, hogy hogyan tovább. Nagy lelkesedéssel vágunk neki az év elejének, és sokan nagy hangsúlyt fektetnek a sportra, ahogy én is. De idén teljesen más jellegű fogadalmat tettem.

Alig bírtam ki az ünnepeket mozgás nélkül

Rendszeresen járok úszni, és futni is. Nagyon szeretek mozogni, ahogy időm engedi, munka mellett is szakítok időt a sportra.  Így akartam tenni karácsony után is. Elterveztem, hogy a két ünnep között lemegyek úszni, de aztán december 27-én be sem tudtam menni dolgozni, mivel elkaptam egy vírust, és lebetegedtem. Azt gondoltam, csak egy kis sima megfázás lesz, egy-két nap, és túl is vagyok rajta, de nem így lett.

Belázasodtam. Öt napig csak feküdtem otthon, semmit nem tudtam csinálni. Étvágyam nem volt, a szervezetem nagyon legyengült. Minden este bizonygattam, hogy márpedig engem nem fog legyűrni egy kis influenza, és másnap már rohanok is edzeni. Csakhogy reggelente ki sem bírtam kelni az ágyból. December 31-én délután lettem kicsit jobban.  Megfordult a fejemben, hogy elmegyek futni, de az igazat megvallva még sétálni is alig volt erőm. Negyedóra után úgy elfáradtam, hogy megint le kellett feküdnöm aludni.

Aztán végre szilveszter estére tényleg jobban lettem. Nem tudtam elmenni semmilyen buliba, bár nem is vágytam sehova. Miközben a borospoharat szorongattam, amiből gyerekpezsgőt kortyolgattam, újragondoltam az újévi fogadalmakat. Pár perc múlva 2018. Pontosan mire is vágyom? Nem vágyom semmi másra jelen pillanatban, mint egészségre. Hogy újra erős legyek, hogy mehessek úszni, futni, bicajozni. Hogy jól érezzem magam a bőrömben.  Arra az érzésre vágyom, amikor edzés után, kellemesen elfáradva kicsit még az endorfin nevezetű hormon hatása alatt vagyok.

Amikor betegség miatt sóvárgunk a sport után, rájövünk, mekkora kincs az egészség

Egy ilyen “kis” betegség miatt egy hétre kiestem mindenhonnan. Használhatatlan voltam, és ezt utálom. Olyankor jön rá az ember, milyen nagy kincs az egészség, amikor nincsen. Ha nem vagyunk teljesen egészségesek, nem haladunk sehova, nem tudunk dolgozni menni, vagy a barátainkkal lenni, illetve elmenni edzeni.

Fogadalom helyett

Tehát idén a hosszú betegség után éjfélkor nem fogadtam meg semmit. Helyette hálát adtam, hogy egészséges vagyok, hogy tudok menni dolgozni, iskolába, és hogy sportolhatok. Mindannyian megtehetnénk ezt néha. Használd ki 2018-at, és menj úszni, futni, kerékpározni, vagy túrázni. A lényeg, hogy élvezd az életet!

 

 

Grécs Vanda

Grécs Vanda

Hétévesen kezdetem el úszni, tizenegy évig űztem versenyszerűen. Később sajnos abbahagytam, mert az időmbe nem fért bele a napi két... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​