Itt a vége, fuss el véle! – Újévi fogadalmak eredményesen

2017 elszaladt úgy, hogy észre sem vettem. Jöhetnek megint az újévi fogadalmak. Ha nem írnék erről cikket, már szinte hiányérzetem lenne. Vállajuk fel: a nők legalább 90%-a egyszer megfogadta már, hogy lead néhány kilót, és egészségesebben próbál élni elsejétől. Mi a helyzet velem? Elmesélem.

Sokan egyáltalán nem tesznek újévi fogadalmat. Én szoktam. Elárulom nektek, 2016-ban például azt fogadtam meg, hogy megtanulok úszni. 2017-ben pedig, hogy minden hónapban elolvasok egy könyvet. Sikerült betartanom ezeket a fogadalmakat, és most a 2018-as évben szintén teszek fogadalmat. Ha megkérdeznéd, mi volt eddigi életem legnagyobb hibája, hüppögve mondanám: ” befestettem a hajam”.  Úgyhogy soha többet. Az újévi fogadalmam pedig az, hogy elmegyek konditerembe. Nem voltam eddig, nem érzem az én világomnak, és valahogy tartok is tőle, de végül is ki kell lépnem a korfontzónámból.

Az egyik legegészségesebb csonthéjas a dió és szintén nagyon hasznos fűszer a fahéj, nem mellesleg ünnepi hangulatba hoz

Mint a lufi

Az év vége  az evésről szól, ilyenkor karácsonykor gyakori a túlevés, a puffadás. Azonban az év végi dőzsölés ledolgozásához sem ajánlom a böjt napokat! Sajnos egy nap nem evés teljesen le tudja lassítani az emésztést, és a végeredmény inkább rosszabb, mint jobb. Ajánlom inkább a gyógyszertárakban kapható Mira vizet, az íze pocsék, de az emésztésre és puffadásra remek. Jó hatással lehet ilyenkor az ananász és a grapefruit a puffadás ellen, akár turmix formájában is, de semmiképp ne a konzervet válaszd. A tavaszi, meg év eleji tisztító léböjt kúrákat pedig felejtsétek el.

“Megmozdulni se bírok”-akkor épp ideje felkelni!

Az asztalnál a vacsora végeztével leggyakrabban elhangzó mondat. A legjobb döntés ilyenkor, ha a család együtt fogja magát, felveszi a kabátot és tesz egy nagy kört, de nem ám öt percet, legalább fél-egy órát érdemes kimozdulni otthonról. A friss levegő, és egy kis mozgás biztosan beindítja az emésztést. A puffadást is segít megelőzni, ha nem heveredünk le rögtön evés után.

Séta a családdal a legjobb mozgásforma!

Fogadom: „többet sportolok”

Az elgondolás jó. Szerintem ott szokott kezdődni a probléma, hogy nincs egy adott sport, amit igazán szeretsz. Nálam pedig általában ott bukik be a dolog, hogy elkezdek valamit és később áttérek valami teljesen másra. Újévi fogadalomként még nem tettem ilyet, de nálam év közben is itt hasal el a történet.  Ezzel egyébként nincs is baj, nem kell kondiba járni ahhoz, hogy sportolhass. Sokan minden átmenet nélkül megfogadják, hogy ezentúl minden nap sportolnak. Nem  kell minden nap, elég ha első körben azt fogadod meg, hogy heti 2-3 alkalommal mozogsz.

Bár a karácsony elmúlt, a téli sportok szezonja még közel sem ért véget!

Én ezzel a rövid kis cikkel búcsúzom tőletek a 2017-es évben. Mindenkinek boldogságban gazdag újévet kívánok!

Képek: https://pixabay.com/

György Friderika

György Friderika

Nem voltam sportos alkat, sem fitt. Viszont ahogy felnőttem, elvégeztem a főiskolát és biológusként kiszabadultam a világba: egészségorientált lettem. A... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​