Ember, tervezz!

Bár a hétre más terveim voltak, Ribbon Rider blogger kollégától egy nagyon jó ötletet kaptam. A tervezés, a célok elengedhetetlenül fontosak, ezért gyerekkorom óta évről évre mindig leírom magamnak a következő évi elérendőimet. Azonban blogbejegyzés ezidáig nem született belőlük. Tehát mit is tervezek huszonnyolcadik évemre? Ezúttal nem a kockás füzetbe írom le.

Egy kutatás során egyetemista fiatalokat kérdeztek arról, hogyan látják az életüket tíz év múlva. A résztvevők kilencvennyolc százalékának nem voltak egyértelműen meghatározott, pontosan körülírt céljai. Két százalék volt csupán, aki pontosan tudta, mit szeretne elérni, milyen munka az álma, hol szeretne lakni, lesz- e család, autó… Mindössze két százalék!

És vajon mi történt a tíz év elteltével? Kilencvennyolc százalékukat megkérdezve az derült ki, hogy akik célok nélkül haladtak előre, azoknak az élete ahogy esett, úgy puffant. Voltak köztük szerencsések, és olyanok is, akik rossz lapokat húztak.

Mi történt a maradék két százalékkal?

Nos, ők pontosan olyan életet éltek, amilyet megálmodtak maguknak… Ha a kis kockás füzeteim helyett régen is ilyen cikkekben írtam volna le a terveimet, az már önmagában elég meggyőző érv lenne amellett, hogy nagyon is megéri egyértelmű, világos, és persze reális célokat kitűzni. Lehet irreálisat is persze, de az már – hogy is mondjam –  a “high level” kategória.

Jöjjenek tehát az én céljaim 2018-ra, a fontossági sorrendet nélkülözve:

A célok keretet adnak az életünknek

– Szeretnék részt venni az amatőr OB-n. Ez egy régi álmom, de most kezdek valóban megérni rá. Hangsúlyozom, kezdek. 🙂

– Megpróbálkozom a kettes szintű díjugrató edzői vizsgával. Nem azért, hogy edzősködjek, egyelőre nincsenek ilyen terveim, de ez egy színvonalas vizsga, mely kiváló feedback arról, hogy hol tartok, és mik a fejlesztendőim.

– Szeretnék legalább egy darab 130- as pályát teljesíteni. Most azt gondolom, ez a csúcsok csúcsa, ahová idősödő tanítólovammal együtt eljuthatunk. Nem miatta, miattam. Ő sokkal többre is képes lenne. Nem akarom agyonkövetelni őt, ha ezt teljesíti, bármikor nyugodt szívvel engedem nyugdíjba.

– Előkészíteni a hátteret leendő fiatal ugrólovam számára, akivel együtt indulunk majd egy új, hosszú- hosszú útra.

– Előkészíteni a hátteret egy új autó megvásárlására, a mostanit harminc éves korában szeretném köszönettel elengedni.

– Egyre több, és egyre színvonalasabb cikket szeretnék írni az összes általam eddig használt felületen. Ez nem kis munka lesz.

– Egyre jobban beleásni magam az online témába, hiszen ez a jövő, és húsz éven belül olyan változások várhatók, melyekre ma még nem is számít az emberek nagy része.

– Szeretnék harmadszor is kiutazni a Fouganzához, hogy lássam, mennyit fejlődött egy év alatt. Imádok repülni, egy ilyen út mindig nagyon feltölt.

– Egyre érdekesebb képzéseket szeretnék tartani a kollégáimnak, és célom minden lehetséges egyéb módon is hozzájárulni a Fouganza márka fejlődéséhez, pozitív megítéléséhez. Mert jó, csak még mindig sokan nem hiszik el. 🙂

– Szeretnék részt venni az Agykontroll Ultra szemináriumon, mert tavaly a sűrű program miatt nem sikerült. Ezt a módszert kerek tizenöt éve használom sikerrel a céljaim eléréséhez, és mindenkinek csak ajánlani tudom. Remélem, hogy lesz Győrben is.

– Régóta szeretnék könyvet írni. Jövőre célom odáig eljutni, hogy nagyjából meglegyen az első könyvem cselekményvázlata.

– És a végére egy privát jellegű, de azért örömteli dolog. Valószínűleg jövő ilyenkor már férjnél leszek. 🙂

Persze vannak egyéb jellegű és hosszabb távú céljaim is, valamint olyanok, melyek szintén fontosak, de a fent felsoroltak mellett be kell látnom, hogy nem férnek bele tizennyolcba. Azokról majd később.

Olvassátok el Ribbon Rider terveit is, utána pedig írjátok le a sajátjaitokat, és valósítsátok meg mindet! Határ a csillagos ég… Hajrá!

 

 

Vinnay Patrícia

Vinnay Patrícia

Az életemnek célt és igazi értelmet adó, abszolút „flow” érzést a nyeregben és a lovak mellett találtam meg. Frissen érettségizett,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​