Nyár, buli, salsa, Balaton…

"Már egy hónap is eltelt azóta, hogy részt vettem egy salsa táborban, a Balaton partján. Az emlékek még mindig nem halványultak el és bármikor el tudok mosolyodni, ha arra az 5 napra gondolok. Nyár, buli, salsa, Balaton. Kell ennél több?" Sándor Lilla magával ragadó írását olvashatjátok a salsa táborban szerzett tapasztalatairól, élményeiről.

A tánc és én

A tánc már régóta része az életemnek, még általános iskolában kezdődött a szerelem. Otthon, Salgótarjánban a táncórákra beiratkozva heti két órában ismerkedtem meg a latin és standard táncok alapjaival. Nem versenyszerűen táncoltam, inkább csak hobbi volt, eleinte délutáni elfoglaltság, később pedig olyan alkalmak, amikor élveztem a zenét, a mozdulatokat, a mozgást és a társaságot. 7 évig tartott, majd az egyetem miatt Budapestre költöztem és mindez abbamaradt.

Salsa órára indulva

Hiányzott, nem is tudtam, hogy mennyire – egészen addig, amíg tavaly szeptemberben be nem iratkoztam egy tánciskola Salsa-kurzusára. Mindig is imádtam a salsát, így nem volt kérdés, hogy miért pont ezt választom. Az órák után fülig ért a szám és nem értettem, eddig hogy bírtam a heti „táncadagom” nélkül. Mikor megtudtam, hogy nyáron salsa tábor kerül megrendezésre, jelentkeztem.

A tábor

Így érkezett el a tábor, aminek a helyszíne Balatonboglár volt és szerdától vasárnapig tartott. A tábor során rengeteget mozogtunk, reggel és este is voltak salsaórák a balatonboglári művelődési házban. Az órák sosem voltak egyhangúak: volt, mikor egyénileg táncoltunk úgy, hogy a hangsúly a kubai salsa mozdulatainak elsajátításán és begyakorlásán volt. Míg például a „salsa partnerwork” elnevezésű óra alkalmával abban fejlődhettünk, hogyan tudunk a táncpartnerünkkel együttműködni – a fiúk a lányokat hogyan tudják vezetni és a lányok a fiúkat követni. Belekóstolhattunk a bachata világába is, mely a salsához hasonlóan egy latin társastánc és kicsit lágyabb hangzású zenére táncolják. De nem csak a boglári művházban voltak táncóráink, a Balaton adta lehetőséget kihasználva táncoltunk a parton a strandolók közönsége előtt, a vízben pedig „aquasalsáztunk” is.

Gömb kilátó, Salsa tábor

A Gömb kilátónál

Napközben – a salsa órák között csobbantunk a Balcsiban, pihentünk és lazítottunk az órák között. Egyik reggel néhányan a balatonboglári Gömbkilátóhoz sétáltunk ki, majd onnan mentünk a délelőtti salsára. Az esti órákkal pedig még nem ért véget a tánc, minden este salsa buli volt a program, amihez nem kellett külön szórakozóhely, elég volt a művelődési ház terme lekapcsolt lámpákkal vagy a Balaton part, ahol mezítláb táncoltunk hajnalig.

A tábor alatt rengeteg salsa-élménnyel gazdagodtam és nagyon örülök, hogy tavaly szeptemberben újrakezdtem a táncolást. Ha pedig Ti is kedvet kaptatok, Budapesten több helyen is szerveznek salsa-partykat, ahol belekóstolhattok a salsa világába. Salsára fel!

Koltai Piroska

Koltai Piroska

A futás világába nem olyan rég csöppentem bele, de mint „laikus futó” egyre jobban magával ragad ez az örömteli sport...... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​