Edzőmustra- Kezedben a lehetőség, válassz te is jól!

Sok-sok csoportos órán voltam már, így jó pár edzővel is találkoztam. Volt, akinek állandó vendége lettem, volt, akihez csak a kíváncsiság hajtott, de sajnos volt olyan is, akihez nem mentem vissza többet. Mindenki mást vár el az aktuális edzőjétől, legyen az csoportos vagy személyi edzés, de ma már előttünk a választás ebben is. Szóval ha még több hét elteltével is húzod a szád, ha menni kell, akkor az is lehet, hogy nem veled van a baj. Szubjektív edzőkritika, tőlem neked.

Kezdem a rosszal. Legyünk rajta túl. Ki az, akit jobb, ha elkerülsz?

TRX, új helyen, miért ne, kipróbálom. És lám: az edző, akit NEM ÉRDEKELSZ. Kevesen voltunk nagyon, talán 3-an, 4-en. Nem érdekelte, hogy voltam-e már ilyen, vagy hasonló órán. Az sem, hogy láttam-e már egyáltalán ilyen kötelet. Persze nem várom el, hogy sütivel meg kedves szavakkal várjanak, de kevesen voltunk és én tagadhatatlanul új voltam. Az edzésről annyit, hogy ő a saját magának szánt aznapi adagot nyomatta le velünk. Ő jót edzett. Mi kevésbé. Sajnos ez egy never ever volt.

Aerobik, régi helyen, új edzővel. Az edző, akinek ELALSZOL AZ ÓRÁJÁN. Már 5 perc után reméltem, hogy nem fog 60 percig tartani. Hihetetlen kedves, talán már túl. Alig csinálunk pár gyakorlatot, azokból végtelen ismétlésszámot, csomó pihenővel. Az is lehet, hogy ő volt fáradt, de ha már egyszer felöltözöl, odamész, akkor legalább egy kicsit fáradjunk el. Erre az órára visszamentem még néhányszor, de nem ért pozitív csalódás.

Aerobik, ami MINDIG UGYANAZ. Nem viccelek, ez komoly. Mikor először mentem, megtetszett. Jó gyakorlatsor, kellemes fáradtság. De 4. alkalommal már fejből tudtam mi után mi, ha csak egy kicsit lett volna kreatív… De sajnos nem.  Aerobic

Számomra akkor jó egy edző, ha motivál. Ha kell a sarkamra lép, de meg is dicsér, ha elégedett. Vannak, akiknek a hangos, számonkérő edző fekszik, mások egyszerűen csak néhány kedves kikacsintásra vágynak. Negatív tapasztalatok mellett persze nekem is vannak kedvenceim.

Teréz, az aerobik edző, akinél megszerettem sportolni. Minden héten csak egyszer, de akkor tuti. Rengeteg csaj, mindenki máshonnan indul, mást hoz, más szinten áll. De 50 perc után mindenkiről csorog a víz, kezdőktől a haladókig. Óriási szakértelem, nálam ő kimaxolta az aerobikot. Órái hihetetlenül lendületesek, teljesen átgondoltak az utolsó percig, és soha nem volt unalmas. Ha valaki kételkedik abban, hogy az aerobikkal hatékonyan formálhatjuk a testünket, akkor havi bérletet neki! Bár nagyon sokan voltunk az órán, a rendszeresen visszajárók fejlődését követte, az újaknál pedig próbálta figyelni a helyes kivitelezést, amennyire persze volt kapacitása egy teli teremben. Étkezéssel kapcsolatos kérdésekkel is bármikor zaklathattad. Blogját azóta is követem, ha néhány jó receptre, motivációra vagy napindító boldogságbonbonra vágysz, kattints te is! (Soha nem tudsz nála előbb kelni, ne is próbálkozz…)
TRX edzés, nem mindegy, milyen edzővel
Levi, a TRX edző, aki összekovácsolt 10-12 teljesen különböző képességű lányt. Véletlenül alakult úgy, hogy az egyetemi tesi hétfő reggel 8-as óráját csak lány vette fel. Hé, fiúk, minek lustiztok annyit?
Az órán a legtöbben teljesen (tényleg teljesen kezdők voltak), de akadt, aki hosszabb vagy rövidebb ideig, de sportolt. Na így tarts normális órát! Hát neki ment. Ha kellett külön feladatokkal bombázta a gyakorlottabbakat, ha kellett ezerszer megmutatta, csinálta velünk, és tádám. Csak heti egy óra volt, de az utolsó edzésen olyan gyakorlatokat sikerült mindenkinek megcsinálni, amihez közünk sem volt az elején. Mindenkinek ilyen hétfő reggeleket! Jó edző, jobban indul a nap

Nem célom senki feje felett pálcát törni és tudom, hogy mindenkinek más az igénye edzők tekintetében. Válassz te is jól, mert hidd el, sokkal könnyebb lesz még a koránkelés is!

Köbli Hanna

Köbli Hanna

Szívesen írnám, hogy már gyerekkoromtól fontos szerepet tölt be az életemben a sport, de sajnos egyáltalán nem. Általános iskolában a... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​