Így készültem a Budapestman triatlon versenyre…

2017. augusztus 27-én rendezik meg a Budapestman névre hallgató olimpiai távú, Országos Triatlon Bajnokságot a Hősök terén. A főváros impozáns versenyén nem csak a hazai élmezőny, de nemzetközi versenyzők is felsorakoznak majd. Rövid beszámolót olvashattok arról, hogyan készültem erre a versenyre.

BudapestMAN: ismét lesz nagyszabású triatlon versenye a fővárosnak!
Erre én is beneveztem és nagy erővel készülök is. Főleg, hogy sajnos különböző okok miatt le kellett mondanom az év legfontosabb versenyét, Nagyatádot. Nem kérdés, hogy számomra ez az év utolsó és egyben legfontosabb megmérettetése ebben a szakágban.

Annak rendje és módja szerint,  a júliust tudatosan óvatos ráhangolódással kezdtem. Napi egy edzés csupán, illetve nagyon sok gyógytorna, hogy a sérülés a múlté maradjon.
Augusztus első napjától viszont tudatosan és keményen igyekszem készülni. Ez napi két edzést jelent illetve egy kis erősítést. A hét végére beiktattam a felkészülésbe egy Velence úszást, hogy gyakorolhassam az élővizes úszást is, erre a nagy nap előtt Balatonon lesz még alkalmam nyaralás közben.

Triatlon

A triatlon verseny részeként 10 km-t kell futni

A táv olimpiai, ami 1500 m úszást, 40 km kerékpárt és 10 km futást jelent majd. A nagyatádi verseny kihagyása miatt komoly csalódást érzek, de ezt igyekszem a javamra fordítani az edzések közben. A sérülés még sajna nem a múlté, de egy kis odafigyeléssel kordában lehet tartani, így az edzések is megfelelő minőségben zajlanak.

Triatlon

Az olimpiai táv: 1500 m úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás

Összefoglalva tehát: a 27-i versenyt egy vidéki négy nappal nyitom, amit egy budapesti hét követ, majd két nap pihi az esküvőm miatt, ami után jön egy kis pilisi túra, a legvégén pedig Balatonon zárom az edzéseket. A körülmények adottak lesznek a profi felkészüléshez, úgyhogy most, ha minden így marad, eddigi legjobb felkészülésem elé nézek. A verseny előtt még jelentkezem egy helyzetjelentéssel Facebook oldalamon is. Addig is a megszokott szlogenemmel búcsúzom:
Kellemes kilométergyűjtést mindenkinek…

Csehó-Kovács Ferenc

Csehó-Kovács Ferenc

Régi vágyam vált valóra azzal, hogy mesélhetek nektek erről a gyönyörű, ám embert próbáló sportról. A triatlonnal 2 éve kezdtem... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​