Az új Town 7 XL városi roller

Az OXELO márka utóbbi időben véghezvitt termékfejlesztéseire nem panaszkodhatunk. Maximálisan igyekszik kielégíteni a gyermekek, a fiatalok és a felnőttek gördülő sportolási igényeit. Az újítások alól nem kivételek a Decathlon áruházak polcain megtalálható rollerek sem. Most épp a Town 7 XL városi, felnőtt roller modelljükön változtattak nem is keveset, annak érdekében, hogy a felhasználói élmény még nagyobb lehessen. Szedjük darabokra a járgányt és nézzük meg, mi van a belsejében!

Ha épp rollervásárláson törjük a fejünket, a választék böngészése és az információáradat közben a következő kérdések merülhetnek fel bennünk: Mi az a teleszkóp? Mire jó a lengéscsillapító? Milyen magasan kell állnia a kormánynak? Ráadásként, ha a Decathlon áruház polcai előtt állunk akár virtuálisan, akár fizikálisan… feltehetjük a kérdést miért van 2 fajta Town 7 XL elnevezésű roller? Mostani blog bejegyzésem középpontjában az OXELO márka Town 7 XL rollerén véghezvitt újításai állnak. 

Az OXELO márka

városi roller Town 7 XL

Az új chrome színű Town7 XL roller

A Decathlon gördülő sportokért felelős saját márkája 2008-ban vette fel az OXELO keresztnevet, miután egy néhány fős társaság kivált az akkor még Decathlon márkajelzéssel ellátott kerékpárokért felelős fejlesztői csapatából. Kezdetben csak és kizárólag görkorcsolyákkal foglalkoztak, majd csakhamar bővült a repertoár a gyerek gördeszkákkal, rollerekkel és az egyre nagyobb piaci rést jelentő városi felnőtt rollerekkel.

A rollerezésben lelhető örömökről és lehetőségekről egy korábbi cikkben már nyilatkoztam. Mondjuk ki, a rollerek manapság már nemcsak a gyerekek – egyensúlyozását fejlesztő – játékszerei, hanem rengeteg felnőtt naponta használatos közlekedési eszközévé nőtte ki magát. Nem hiába, a legtöbb városi roller könnyen összehajtható, kis helyen elfér, ráadásul egy 200 mm átmérőjű kerékkel rendelkező rollerrel egyszerűen és kis túlzással zökkenőmentesen utazhatunk A-ból B pontba, legyen az akár az otthon-munkahely távolság.

Felfüggesztés/lengéscsillapítás

Az OXELO a 2000-es évek második felében jelentkezett először a Town 7 XL városi rollerével. A roller fő sajátossága, hogy első és hátsó felfüggesztéssel/lengéscsillapítóval is rendelkezik. Hogy mit is jelent ez? A rollerek általában nem tömlős, keményebb kerekekkel rendelkeznek. Ha nincs rajta teleszkóp, a teljes váz hajlamos alattunk rázkódni a rosszabb minőséggel bíró járdákon. A macskakő és a térkő kifejezetten a rolleresek ellensége. Kényelmetlen, megrázó élményben lehet részünk, ha nincs, ami csillapítson. Emellett a lengéscsillapítóval az ízületi problémákkal bajlódó emberek előtt is megnyílhat a rollerezés világához vezető út.

 

Town 7 XL városi roller

Az új, fekete színű Town 7 XL roller

Fékrendszer

Néhány áruházban még találkozhatunk a “régebbi”, kifutó modellel. Az új Town 7 XL, elődjéhez képest több hasznos és felhasználóbarát tulajdonsággal gazdagodott. Először is vizsgáljuk meg a  fékrendszerét: a hagyományos sárvédőként is funkcionáló taposó fék mellett megjelent egy, az ugyancsak a hátsó kerékre hatást kifejtő fékkar. Ha hirtelen kell reagálnunk az előttünk indokolatlanul jobbra-balra kilépő gyalogosok miatt, a kézifékkel közeli barátra tehetünk szert.

Town 7 XL roller EasyFold markolattal és kormányrúddal

Kényelmes markolat és hajlított kormányrúd

A fékkar rögzítésének vizsgálata után feltűnhet, hogy a markolat és a kormányrúd is változásokon esett át. Szinte egy az egyben az OXELO Town EasyFold rollerek kormányát kapta meg, ami hatására már nem 3 fix magasság beállítási lehetőség van, hanem tetszőlegesen igazíthatjuk saját testmagasságunkhoz. A markolat is sokkal kényelmesebb és puhább lett.

Újdonságok

Town 7 XL és az új kitámasztó

Újdonság az OXELO rollerein: kitámasztó

Egy hatalmas újdonság az OXELO rollerek egyetemes világában a kitámasztó, amit saját magunk szerelhetünk fel a rollerünkre, lehetőséget kínálva arra, hogy szükségünk van-e erre a plusz kiegészítőre vagy sem.

Egy ugyancsak nem elhanyagolandó újítás: a sárvédőre és a kormányrúdra is felilleszthető a kerékpárokért és kiegészítőiért  felelős B’TWIN márka ún. VIOO Clip lámpája. Ez a lámpa USB-n keresztül tölthető és kiválaszthatjuk milyen (piros vagy fehér) színnel világítson, így első és hátsó lámpaként is üzemelhet. Nagyon hasznos kis kütyü az őszi/téli sötétebb árnyalatú szezonban.

Gumírozott fellépő

Gumírozott csúszásgátló

 

A roller “deck”-jének a tapadása is sokat javult azzal, hogy a csiszolópapírt lecserélték egy csúszásmentes gumilappal. Így már nedves cipőtalppal is nehezebben fog csúszkálni a lábunk a roller fellépőjén, biztosabb tartást adva rollerezés közben. Természetesen ettől függetlenül az esőben rollerezést továbbra sem feltétlenül promóznám, mert balesetveszélyes!

Hamarosan egy videóval jelentkezem, amelyben letesztelem az új Town 7 XL rollert Budapest utcáin. Meglátjuk, mire jutunk! Addig is rock’nROLLER!

Mihovics Marcell

Mihovics Marcell

Úgy gondolom, hogy a magam sportjával egy kicsit kilógok a sorból, a többiek közül. Még csak nem is a freestyle,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​