1. Blogíró-olvasó találkozó – élménybeszámoló

Június 24-én megrendezésre került az első Blogíró-olvasó találkozó a Velence Korzón. Nagyon jó időt fogtunk ki és rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak, remek hangulatban telt a nap. Egy rövid élménybeszámolóval összefoglalnám nektek, mi is történt Velencén.

Számomra az utazás már egy tortúra volt, mert csak oda 3 óra és 3 átszállás. Minden esetre reggel hajnal 3-kor izgatottan keltem fel, összekészültem és 10 órakor már sütkéreztünk a Velencei-tó partján. Rengeteg ember volt kint a strandon.

Új élmények

Sok-sok tanácsot kaptunk a blogosoktól. Amikor például az úszásról beszélgettünk, kiderült számomra, mennyire jó ez a sport: remek mindenki számára, nem terheli a gerincet, ugyanakkor nagyon jól fejleszti az izmokat. Szóba került az élővíz : ne feledjük el, hogy azt élővíz  több veszélyt hord magában, mint a strand.

Blog író-olvasó találkozó

A part közelében fel volt állítva egy egészség sátor, ahol egészségmérést és tanácsadást lehetett kapni. Nagyon sokan odajöttek és a BMI érték mérésről kérdezősködtek. A sátorban nem mértünk BMI-t és nem is véletlenül. Egy elég haszontalan és csalóka mérésről beszélünk: mért is? Először is tisztázzuk, mi az a BMI? Testtömeg index, a magasságodat arányosítja a súlyodhoz. Ez önmagában kevés ahhoz, hogy megmérjük egészséges-e a testmagasságodhoz a testsúlyod. Hiszen, aki izmosabb vagy nagy izomtömeget visel, annak a testtömeg indexe is magas, pedig alig van rajta zsír, a BMI érték szerint pedig mégis túlsúlyos. Ha valós, reális adatot szeretnénk kapni, akkor a testzsírt és az izomtömeget érdemes mérni. A sátorban így is történt, a testzsír, izom, víz és csont hányadát mértük meg.

Közös beszélgetés-Velence Pop Up

Programok közt szerepelt még többek közt a futás, lovaglás, úszás, lövészet is. A lövészeten magam is részt vettem, meg is tetszett nagyon. Életemben először fogtam fegyvert, bár igaz, hogy ez a puska nem igazi töltényt lőtt ki, hanem műanyagot, sűrített levegővel. Az derült ki számomra, hogy egy fegyver nehéz, a ravaszt sem könnyű meghúzni és még ráadásul a célkeresztet megtalálni sem egyszerű! Minden esetre a végére sikerült belejönnöm picit és nagyon élveztem! A lövész sátornál lehetett vadász blogírónkkal is találkozni, Nótás Péterrel, aki válaszolt minden vadászattal kapcsolatos kérdésre.

Szép Alexa - Rúdsport

Ami még számomra szenzációs volt, az a rúdfitnesz bemutató Szép Alexandra blogírónk társaságában. Fantasztikus sport és hihetetlen erő kell hozzá.

Ez egy gyors összefoglaló volt, remek programokkal, igazán megérte azt a sok utazást. Alig várom a 2. blogíró olvasó találkozót!

György Friderika

György Friderika

Nem voltam sportos alkat, sem fitt. Viszont ahogy felnőttem, elvégeztem a főiskolát és biológusként kiszabadultam a világba: egészségorientált lettem. A... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​