“Mennyire vagy túsz? A sörhöz odaférsz?”

Talán az a baj, hogy azt képzeled mások vagyunk, pedig annyira nem is. Ki mondta, hogy fogyni könnyű? Hogy a cigit letenni csak egy mozdulat? Meg, hogy mindössze elhatározás kérdése?

Szia!

Ha megengeded, totál kamu ez a kifogás história. De tényleg! A felmérések előzékenyen orrunk elé tolják á la carte a “miért nemeket”, mi meg válogathatunk belőle kedvünkre – jelezve ezt kereszttel, pipával, amivel kedves. Letudva a fárasztó kérdés utáni magyarázkodást. Csak egy jókora iksz a megfelelőnek vélt rubrikába és egy évig vagy legalábbis a következő bejgli-szezonig nem lógnak a nyakamon. Tudod, mint a “Képzelt riport…”-ban, “Ha senki nincs ki elringasson, ringasd el magad…” Hajlamos népség vagyunk minderre. A kifogások jókora spanyolfala mögé bújva, oly kényelmes a lét, mint egy tábla-Milka, mellé a kedvenc sorozatom és a frahahahahanciaágy.

Ne hidd azt, hogy csak te keresel kifogást, hogy csak te beszélsz mellé. Nagy frászt! Majd’ mindannyian. Nap, mint nap van válasza a bal vállamon zabhegyező kisördögnek a vágyott kihívásra ellencsapásul. Kevesebb a kedv, ha a kedvenc zoknid mosásban maradt vagy elfogyott a málnás zabpehely,  Márti néni csemegéje kétsarokra meg túl messze van. Lóg az eső lába? A tegnapi defektet még meg kell javítani? Netán rosszul aludtál te vagy épp a kisszobában a gyerek? Nem főtt le a kávé, vagy pont hogy lefőtt!? Vagy a virtuális térből cincog az értesítés: a letöltés kész – jöhet az ágynyugalom. Mindenre van válasz, főleg, ha sokat gyakoroljuk. A bájosan kontrollált rutin-blabla sablon-formaként folyik szánkból, mikor csapra ütjük a kifogástárat.

Talán az a baj, hogy azt képzeled mások vagyunk, pedig annyira nem is, mint hinnéd. Most ne fordulj el! Ne matass az egérrel holmi újabb x után, hé! Ki mondta, hogy fogyni könnyű? Hogy a cigit letenni csak egy mozdulat? A démonok a fejedben élnek, nem a sípoló tüdődben. Még jó, hogy fáj! Egy szóval se mondta senki, hogy molyogni fogsz, haver. Most építkeznél éppen, legalábbis, ha hagynád… Saját magadnak. Ne higgy csakis a közhelyszótárnak, ez azért több, mint elhatározás kérdése. Ehhez munka kell, kitartás. De hinned kell, hogy ehhez minden megvan benned.

“Csokikám,” – megvan a filmből?-  “mennyire vagy túsz?” Téged szabadon enged a fotel, hogy legalább a sört te magad vedd ki a frigóból? Ha megengeded, totál kamu ez a kifogás história. Kezdj bele valami másba!

Gyere velem! Sportra fel!

Dovák Dávid

Dovák Dávid

Nekem az írás olyan, mint a fotósnak valamit a lencse végére kapni. Úgy szeretem a toll hegyére tűzni a szavakat,... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​