Közeleg az V. Decathlon Mátra Túra – Tőlünk, Nektek

Idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Decathlon Mátra Túra. Ez az esemény már a természetjárók és teljesítménytúrázók körében is egyre népszerűbbé vált az évek során. Mostani írásomban biztatok mindenkit, hogy élje át, mitől is ilyen sikeres és remek hangulatú ez a túra és legyen részese egy fantasztikus élménynek. Nincs még programod? Itt a helyed! Van már programod? Tedd át egy másik időpontra és gyere a Mátrába, nem fogod megbánni! Mi azon leszünk, hogy maradéktalanul jól érezzétek magatokat. :)

Kedves Természetkedvelő Sporttársak!

2017. április 22.-én, egy remélhetőleg vidám, tavaszias szombati napon ismét megrendezésre kerül a Decathlon által megálmodott eseményünk, a Mátra Túra. Ez immáron az ötödik alkalom lesz. Annak idején amikor győri munkatársunk, Zoli,  kitalálta ezt az egészet, nem hiszem, hogy gondolt rá, hogy egyszer a hazai teljesítménytúrázók körében is ismert rendezvény lesz belőle. Pedig állítom, az lett. Tavaly például már több, mint kétezer ember vett részt a Mátrafüredről induló eseményen.

Mi teszi sikeressé ezt a túrát? Azt gondolom, elsősorban az, hogy egy alulról szerveződő rendezvényről beszélünk. Az első túrát teljes egészében egy győri eladó munkatárs szervezte meg, némi külsős segítséggel és persze velünk Decathlonosokkal. Azt gondolom, a második oka, hogy ennyire népszerűvé tudtuk tenni ezt a túrát, hogy mi, akik évről-évre kimegyünk segíteni, nem arra gondolunk, hogy ez egy teher, de legalább munkaidő és de jó, legalább nem az áruházban kell eltöltenünk az időt, hanem szívvel-lélekkel végzünk bármilyen ránk eső feladatot. Kenyeret kell kenni, vagy teát főzni a túrázóknak? Megcsináljuk! Ki kell menni terepre és mosolyogva pecsétet adni az itinerbe? Örömmel. Esetleg a mátrafüredi hadiszálláson kell regisztrálnunk a hömpölygő tömeget? Az is jöhet! Éjfél körül tudunk csak lefeküdni, de hajnal 5-kor már kelni kell? Nos, miénk a megtiszteltetés. Nekünk minden egyes munkafolyamat egy hálás feladatkör.

Ami miatt még sikeres a túra, az nem más, mint hogy minden sportolni vágyó réteg felé nyújt szolgáltatást. Babával, kisgyerekkel jönnétek? Erre alkalmas a törptúra, vagy a 13 km-es táv. Többet bírsz és szereted a teljesítményt, de azért még módjával? Irány a 25 km. Keményebb, izzasztó teljesítményt szeretnél? Nem maradt más, mint az 50 km-es szakasz.

Ez a rendezvény egyszerre szolgálja ki a családokat, a fiatal párokat, a már tapasztaltabb természetjárókat és a profibb teljesítménytúrázókat, terepfutókat is. Nem utolsósorban,  – bár ez egyfajta anyagias megközelítésnek tűnhet – , de igenis fontos megemlíteni, hogy a pénzünkért mit kapunk az út során. Szinte minden ponton frissítő vár, víz, tea, üdítő, csoki, gyümölcs és persze minderről jó kedvű pecsételő munkatársak gondoskodnak mindenhol. A célban pedig szintén energia-utánpótlás vár minket és egy nagyon igényes oklevél, továbbá egy nem az ájulásig reklámmal teletűzdelt kitűzőt, hanem egy kreatív, a távot jelölő, kedves emléket szerezhetünk.

A Mátra túrán a segítőnél csak egy jobb státusz létezik, ha kifejezetten túrázni jössz. Mi azon leszünk, hogy maradéktalanul jól érezd magad, biztassunk, segítsünk utadon, hogy végül eufóriával, kellemes testmozgással és jó kedvvel zárd ezt a napot.

Várunk Titeket sok szeretettel, kérdés esetén állok rendelkezésetekre. Jelentkezni és bővebb részletekről informálódni itt tudtok.  Ne feledjétek: 2017. április 22. Indulj el egy úton, indulj velünk a Mátrába! 🙂

Szegedi Gergely

Szegedi Gergely

A túrázás életem zöldebbik világa, úgy érzem rohanó világunkban sokan szabadulnának a piros lámpás levegőtől és egyre több igény van... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​