Mecseki emelkedő kombinációk leFutva

Túl vagyok 2017 első versenyén. Egy 25 kilométeres váltóval szálltunk be a buliba a 33. Pécs-Harkány futáson. Azt hittem, hogy kifog rajtam a mecseki emelkedő kombináció, aztán meglepetésre életem egyik legjobb rövidtáv eredményét raktam a Harkányba tartó aszfaltra. Erről hoztam egy kisebb beszámolót.

Nem volt biztos a jelentkezésem, mert a korábbi sérülésem, majd az azt követő regeneráció miatt nemrég kezdtem újra az edzéseket. Próbálom visszanyerni a korábbi félmaratonos formámat, egyenletesen, mindent a maga idejében. Mi több, nemcsak visszanyerni a korábbi Zsocát, hanem annak új kiadását, az #5percalá kihívásom jegyében. Ez  21 kilométeren nem lesz egyszerű, de vannak lehetetlenek?  Nincsenek!

Érme, a révész bére.

A szívem nem engedte kihagyni ezt a versenyt, mert korábban, két éve itt volt az a kattanásom, hogy na most akkor belekezdek egy kicsit komolyabban a futásba. Akkor szintén váltóban indultam, ’15-ben harcostársaimmal –Petivel és Istvánnal– a 15. helyre hoztuk a triót, meglepetésünkre – kb 60 csapat rajtolt, akkor. Tavaly pedig első alkalommal szaladtam végig a teljes távot, a 25 km-t. Idén is adott volt a lehetőség, de azt mondtam, a felkészülést nem borítjuk, maradunk az alapozásnál. Így jött az az opció, hogy csatlakozzak a pécsi fiúkhoz és lefussam az utolsó etapot, az emelkedőkkel tarkított részt. Ismét kiváló csapat jött össze és raktuk a Decathlon IV-es váltóját a közép-mezőnybe.

Teljes mértékben edzésnek szántam ezt a 8 kilométert, de aztán jött valami csí, valami erő. A Budapestről-Pécsig tartó utazáson érzékelhető volt, hogy ha kegyes lesz a már láthatóan Zeusz dühében fortyogó időjárás úgy délután 2-3ig, akkor egy fantasztikus futó idő várhat minket.

Így is lett. Az első km-en még ízlelgettem a helyzetet. Ám annyira jött belülről az a bizonyos erő, hogy robbantottam, vitt a lábam, bőven 5 perc alá “szaladtak” az átlagok. Érkeztek a többek által a gonoszként emlegetett emelkedők és azoknak a különféle kombinációi. De mit ad Isten, faltam őket, csak úgy csúsztak lefelé, mint a gofrik egy jó ebéd utáni desszertezés során. Sikerült a legjobb 8k-t leFutni, versenyen, ami kellemesen simogatta a képzeletbeli vértemet. Azért egy élményekért, élvezetből futónak is jól tud esni egy hasonló meglepi. Plusz, rájöttem egy újabb fontos dologra: egyre jobban kezd megkörnyékezni a versenyszellem!
38 perces időmet már csak a célban fogadó, szervezőktől kapott gulyás és a frissítők tudták überelni. Ahogy érzékeltem, mindenkinek fantasztikus volt ez a nap, mert sokunkat elkapott a “javítottam, de jó időm lett” jellegű érzelmi cunami. Szóval egy sikeres, már a Decathlon főtámogatásával rajtoló Pécs-Harkány futóversenyen vagyok túl, vagy éppenséggel a csapatunk nevében írva, vagyunk túlami nem mellesleg országunk legrégebbi futóversenyei közé sorolandó.

Jajj, majd elfelejtettem, a többiek. Meg kell említenem őket is, mert kiváló eredményeket ért el néhány munkatársam, a top 20-ba is beszaladt pár kék-mellényes. Innen is gratula nekik! Plusz a legjobb váltónk ismét, szintén ott volt a legjobb 20-ban, ahogy ez már lassan tradíció.

A napot pedig egy kis harkányi gyógyfürdővel zártuk. Kellemes élménycsokor maradt meg erről a versenyről, ismét. Jövőre pedig, ha minden a maga medrében csordogál, egyenletesen, akkor ismét teljes táv vagy éppen váltó…

Köszönöm, és mihamarabbi viszontlátás, Mecsek!

#futniYO

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​