Nehézfémet a nehéz fémhez- Erre tépd szét a vasat

Kellenek a kicsit lightosabb hangvételű bejegyzések is és ez most pont ilyen lesz. Ha edzek, akkor sokkal jobb teljesítményt tudok nyújtani, ha valami olyan szól a fülemben, amitől olyan érzésem lesz, hogy vért ittam és ide nekem az oroszl...vasakat!

Van egy kedvenc edzőtermem Füzesabonyban. A Mannsportot egy nagyon kedves ismerősöm csinálja és az egy olyan terem, ahol egyszerűen van kedvem izmosnak lenni. A másik ilyen a BB Gym Budapesten. Ebben a két helyben van két közös: az egyik, hogy nem csillogó-villogó fitneszpark, hanem hangulatos, funkcionális, súlyos vasak vannak, infraszauna meg bársonyborítású géppark helyett. A másik pedig, hogy én akármikor jártam ott, mindig metál szólt. Én pedig azt vallom, hogy aki metállal bánik, az hallgasson metált. 🙂 Persze ez nem törvényszerű és semmi bajom nincs azokkal, akik nem ezt a műfajt komálják, viszont ez a poszt azoknak szól, akik hasonló ízlésűek, mint én. Szóval jöjjön egy Szandi féle top 5 durvaság.

5. A riff, ami miatt majdnem meg akartam tanulni gitározni…

…aztán hamar megmutatkozott tehetségtelenségem és elmúlt. Az ős-doom zeneker nem leg – ősdoomabb száma, amolyan igényesebb északi metálra emlékeztet, nekem olyan vonalban 10x hallgatós volt. Állati fülbemászó és mégsem tucat.

4.  Magyarok, nem magyarul, de iszonyat erővel

Délies beütésű, nagyon súlyos magyar metált játszik a Neck Sprain, ami mellőzi a tiszta éneket, mégis nagyon megragad, húrtépős így hát számomra szintén vastépős zenét képvisel. A Heavyweight 3rd roundot szőröstül-bőröstül tudom ajánlani, de ha ki kellene emelnem egyet, akkor az a Your Lyric lenne. Ma, de holnap már ki tudja… Kár, hogy manapság nem aktívak a srácok.

3. Kiszállni a melós hajtásból

Manapság rituálisan a Free Ride of The Work Horse című dallal kezdem az edzéseimet. Ez átrepít engem a 8 órás munkámból egy másikba: mert nekem az edzés is meló, csak máshogy. A magyar HAW zenekar énekese, Makó Dávid kétség kívül a kedvenc magyar énekesem, nagyon erőteljes, ám gyönyörű hangja van (még ha nagyon buta szó is a gyönyörű ebben a kontextusban). Szintén egy mélyebbre hangolt, vontatott , bólogatós vonal, zeneileg vérprofi. Imádom.

2. Teátrális, de motiváló

Tobias Sammetre lehet sok mindent mondani, ami kapcsolódik a nem mindennapi kifejezéshez. Teátrális, hangos, feltűnő, kicsit ripacs. És kegyetlen jó énekes! A Tobias Sammet’s Avantasia egy olyan power metál zenekar, amely elsősorban egy koprodukció, melyben olyan híres zenészek vesznek/vettek részt, mint Jörn Lande, Michael Kiske vagy Alice Cooper. Életem egyik legkirályabb koncertje volt a budapesti Avantasia 2016 tavaszán és a számaik a legkirályabbak számomra, amikor már majd’ elalszom az elliptikus tréneren. Avantasiara még nem guggoltam  csúcsot, de a legjobb kardió zene számomra.

1.  Groove, de nagyon

A Machine Head már ’94 óta zúz, de én csak 2012-ben fedeztem fel őket magamnak. Elég szégyen, igazán tolhattam volna rá már a bölcsiben is két éves koromban a moshpitet a Dinnye csoportban, de ez van. Szerintem ez a legtarisznyásabb metál kedvencem, ami nem feltétlen pozitív jelző. A valaha olyan markáns Machine Head már kicsit könnyebben emészthető zenéket alkot, ami persze nem baj, mert én leszek az utolsó olyan ember, aki a “régen még tudtak ezek, de idén…” kritikával él. Talán nem ez a zene lesz az a listámon, amit a legtöbben szeretni fognak, viszont a hangszerelésük nagyon bejön, zenéjüket egy hangról fel lehet ismerni még mindig és Rob Flynn hangja kifejezetten sexi.

+ Még egy nézőpont

Bónusznak meg itt van egy rakat francia srác az agyonvariált, helyenként elektronikus modern death-beütésű metáljával, mert hát a Decathlon mégiscsak francia cég, én meg hű vagyok ételadó atyáámhoz.:) Viccet félretéve ez a Gojira (Godzilla után, szabadon) nagyon elvont, modern és nehéz, tiszta énekre nem számíthatunk benne, és nem is egy olyan banda, amit nagyon máshoz tudnék hasonlítani.

Edzetek már? De úgy nagyon…

Ha kíváncsi vagy rá, kövesd a youtubecsatornámat is:  https://www.youtube.com/channel/UCTliqoqbH9zmuztjWq84rCw

Tóth Szandi

Tóth Szandi

Tóth Szandi vagyok, 23 éves, a dunaújvárosi Decathlon csapat tagja, a vasak megszállottja. 20 éves voltam, amikor eldöntöttem két dolgot:... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​