“Szia, szeretnék érdeklődni a rúdfitnesz órákról :)” – Egy ilyen egyszerű mondat változtatta meg az életemet.

Mikor beléptem az ajtón, beleszerettem a helybe. Volt egyfajta varázsa, amitől egyből otthon éreztem magam. Az emberek vagy a jól kivitelezett lakberendezés tette? Vagy a kaland, amire vállalkoztam? Kitudja. Talán az összes tényező együttesen.

11057247_915767185123882_721455928223178740_nElső órámat, nem egészen a kezdete előtt 12 órával egyeztettem le, egy hirtelen elhatározásból…ami nem is volt olyan hirtelen. Megelégeltem, hogy miután évek óta vártam ezt a lehetőséget és hónapok óta tudtam a stúdió megnyitásáról, mégsem mertem rászánni magam, hogy nekivágjak. Úgyhogy 2014.04.21-én 21:50-kor elhatároztam magam és megírtam azt az üzenetet, ami nemes egyszerűséggel így hangzott: “Szia, szeretnék érdeklődni a rúdfitnesz órákról :)” – Egy ilyen egyszerű mondat változtatta meg az életemet.

Engem legfőképp a létszám érdekelt első körben. Miért? Mert iszonyú lámpalázas voltam! Aztán jött csak az “ideális” erőnlét és hajlékonyság kérdésköre, amire azt a választ kaptam, amit egy szóban is össze lehet foglalni: Fejleszthető. Milyen igaz! Hiszen mindenki elkezdte valahol. Az, hogy mikor, miért, hogyan,  nem számít. A lényeg, hogy elkezdte.

Másnap reggel 8.45-kor ott toporogtam az ajtóban egy barátnőmre várva (mert persze egyedül nem mertem odamenni). Felmentünk, kitöltöttük a papírokat, melyek szükségesek az első óra előtt (betegségek, gyógyszerek, sérülések és pár alap adat). Az öltözőben és az előtérben is éreztem,  hogy szinte vibrál a levegő. Mindenki annyira kiegyensúlyozottnak tűnt és boldognak. Lehetett érezni rajtuk, hogy mind mennyire jól érzik magukat a stúdióban. Jó helyen vannak. 

Ahogy beléptem a terembe, egyből magaménak éreztem. 8 rúd volt, 6 diák és 1 tréner. A bemelegítés első közös légző gyakorlatánál más dimenzióba léptem és ez az óra végi nyújtás utolsó légző gyakorlatáig így is maradt – és ez a mai napig is így van. Amikor ott vagyunk, TÉNYLEG OTT vagyunk és más nem számít. A munkahelyi stressz, családi civakodások az ajtón kívül maradnak és csak Mi vagyunk. Arra koncentrálunk, ami akkor és ott zajlik. Egészséges rivalizálás persze az évek során több alkalommal is feltűnt itt-ott, de ugyan hol nem? Amíg úgy irigyled a másik tudását, hogy közben örülsz is a sikerének, nem lesz baj, csak tudd, nem más tehetsége határozza meg a sajátodat.

"Trófeák"

“Harci sérüléseim”, rudas nyelven “pole kisses”

Az első órám után 3 napig tartott az izomláz és 2 hét után gyógyultak meg a foltjaim, horzsolásaim. Ennek ellenére büszke voltam rá, ezek a “harci sérülések” voltak a trófeáim. Minden új elemnél új trófeákat kaptam, amiket egyáltalán nem szégyelltem. Kék-zöld foltosan ugyan nyáron a strandon van, aki furcsán néz, de ez is része a varázslatnak. Míg mások azt gondolják, ügyetlenkedések nyomai, én tudom, hogy azokért a nyomokért keményen megharcoltam.

A sikerélmények, önmagam legyőzése, a kudarcok utáni győzelmek és a melegszívű emberek miatt maradt ez a szerelem tartós számomra. Végre azt érezhettem, hogy én is tehetséges vagyok valamiben és olyat találtam, ami mellett tudtam,  kitartok. Szerelem volt első forgásra.

 

Szép Alexandra

Szép Alexandra

Rúdsport, rúdtánc, rúdfitnesz... Az egyik legmegosztóbb sport hazánkban. Igen, sport, a maga nehézségeivel, kihívásaival, sikerélményeivel, kudarcaival. 2 és fél éve... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​