Full Gas!

Fogaim alatt ropogós sárrá válik az előttem tekerők által felvert vörös por, az izzadság a singletrack két oldaláról belógó cserjék által rajzolt piros csíkokat marja alkaromon. Nincs lassítás, a nyomomban is robog a tizenpár lihegő személyből álló vonat. A száraz levegőtől úgy ég a tüdőm, mint mikor elhízott tizenévesként Cooper-tesztet próbáltam teljesíteni… Mászás, gyökeres, technikás fordulókkal, szűk egynyomos ösvény, hajtűkanyar, kivágott cserje-csonkkal a közepén, gyökerekkel szabdalt ereszkedés, majd ismét tekerés, mini dirt-elem, mely után a pálya egy pumptrackre fordít rá, majd visszaérünk a kör elejére.

Letekerjük még egyszer, megálló, megigazítjuk a kamerák súlya alatt elmászott sisakokat, és a lecsúszott nadrágokat, majd gépet váltunk. Társaim hozzám hasonlóan csapzottak, az arcokon mégis fülig érnek a vigyorok.

Mazochisták találkozója? Ugyan. Csupán vállalatunk kerékpáros termékképzői jöttek össze, hogy rendes őszi találkozójukat megejtsék, teszteljék a következő évi választékot, és persze, megismerjék azt. De mi is ez az egész?

Pihenő  az országúti  tesztkörön.

Pihenő az országúti tesztkörön.

Cégünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az adott részlegeken dolgozó alkalmazottak ne csak kiszolgálni tudják a vásárlókat, hanem szükség esetén valóban használható tanácsokkal lássák el őket. Az adott sportokra való felkészítést végezzük mi, termékképzők. A képzési napok keretein belül igyekszünk a leghatékonyabban átadni azokat az ismereteket, melyek szükségesek az eladáshoz, szaktanácsadáshoz, a termékek beállításaihoz, egyszóval mindenhez, ami egy részlegen dolgozva vásárlói igényként felvetődhet.

DSC_0658

Képzésre viszont nekünk is szükségünk van. Mivel nem csak a piac, hanem saját belső választékunk is folyamatosan változik, így minden évben részt veszünk a „Training Camp”-en, ahol Brazíliától Kínáig minden ország képzői megjelennek, hogy közvetlenül a termékek tervezőitől, gyártóitól kapják meg a legautentikusabb információkat. És persze, hogy egymástól is tanuljunk.
A program kb. a következőképp zajlott: kurzusok bemutatókkal, terméktesztekkel, prototípusok felfedése, diskurzus a tervezőkkel, látogatás a Roc d’ Azuron, vendégeskedés a Sram kulisszái mögött…

A Sramnak nincsnek titkai...

A Sramnak nincsnek titkai…

A helyszín és az időpont három éve megváltozott, Lille februári hidege helyett egy San Raphael melletti tábor a bázis, a hazaival összehasonlíthatatlan mediterrán októberben. Üdvözöltük a döntést… 🙂

Mivel sejtem, hogy olvasóimat sokkal inkább érdeklik a jövőre elérhető vasak, nem is fárasztanálak benneteket a részletekkel, a jövőben várhatjátok a legérdekesebb újdonságokról szóló bejegyzésem. Addig is a képző-tábor szállóigéjével búcsúzom:
Full Gas!

Nagy Gábor

Nagy Gábor

Gyermekkoromban megérintett a forgó kerekek giroszkópikus hatása , a kétezres évek közepe óta pedig inkább életmódnak tekintem a bringákhoz fűződő... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​