Edzőterem Európa legnagyobb kerékpárkomplesszumában

A b'Twin márka valamennyi vásárlónk számára ismerős lehet, de b'Twin központról még a Decathlon dolgozók közül sem hallott mindenki. Sokáig én sem, de most nem csak hogy hallottam róla, hanem ki is utaztam a franciaországi Lillebe és jól ki is próbáltam. Persze nem csúcsot guggolni jöttem ki, hanem egy 4 napos értekezletsorozaton vettem részt, de ha már itt vagyok...

20 percem volt edzeni mindössze. Persze ha bérletes vendég lennék, vagy legalábbis nem ez lett volna az első alkalmam itt, akkor nem ment volna el egy sok idő azzal, hogy regisztráljak és megkapjam a végtelen menő, saját klubkártyámat.

20160902_115232

Lehetne duzzogni, hogy 20 perc mire elég, de aki kreatív és érti a dolgát, 20 perc alatt is tud keményen edzeni. Mondjuk lábat, hátat azért nem, de egy kis szuperszettes karozást majdhogynem le lehet tudni ez idő alatt.

A terem egyébként teljes mértékben fitnesz, nem azoknak a sportolóknak van kitalálva, akik a súlyos vasakhoz, robosztus gépekhez és 50-es bicepszű edzőtársakhoz vannak hozzászokva. Viszont itt nem igazán merül fel problémaként, hogy találj egy szabad szobakerót vagy futópadot, mert annyi van belőlük, hogy az egyébként nagyon is népes edzőközönséget simán ki tudják szolgálni.

Azok sem csalódnak, akik súlyzós edzést szeretnének végezni, mert van néhány terheléses gép és egy jóóó nagy sarok kialakítva az állványoknak, kereteknek és kézisúlyzóknak.  Azt mondjuk fájlaltam, hogy csak néhány és mivel mind foglaltak voltak és nem tudtam megkérdezni franciául, hogy beszállhatok-e, így a csigás tricepsz gyakorlatokról le is mondtam. Előtte azért tettem egy angol próbálkozást erre,  de pont nem értették, mit akarok és mondtak három hosszú francia mondatot. Egy hollandul beszélő belga sráctól eltanult módszerrel mosolyogva bólogattam és majdnem értelmesen néztem, aztán inkább letoltam mindent egykezesekkel.

Amíg igyekeztem megoldani a viszonylag nagy különbségek okozta súlyproblémákat (8kg-s súlyzót akartam és csak 6-osat és 10-eset találtam – nem nehéz rájönni, hogy a könnyebb utat, vagy a brutál izomláz lehetőségét vála13sztottam) addig velem szemben ment  a köredzés a crossfit keretnél. 15 ember tuti volt ott, és senkinek nem okozott problémát a helyhiány vagy a helyes végrehajtás, eszközhasználat. Megjegyzem, hogy wannabe személyiedzők sem voltak, sárga pólós coach feliratos skacok foglalkoztak hozzáértően a vendégekkel.

Húsz perc valóban nem sok, de beleraktam 3 szuperszettet, kb azzal az eszközzel, amit hirtelen megtaláltam és másnap éreztem is azért hatását kicsit. Van, amikor nemterem az a legfontosabb, hogy brutál teljesítményt nyújtsak és hogy a normális edzés összes alapelvét betartva edzek. Van, amikor csak az élményért lépek ennyi időre a fitnesz terembe, csak azért, mert  huszonnégy évesen, két éves tapasztalattal kijöhetek egy értekezletsorozatra Franciaországba és a sok-sok ezer négyzetméternyi kerékpár közé rejtett meetingszobából átsétálhatok egy igazi, francia, Decathlon edzőterembe.

Van, amikor elmondhatom, hogy itt voltam és hogy király volt. Merci beaucoup, b’Twin Village!

Tóth Szandi

Tóth Szandi

Tóth Szandi vagyok, 23 éves, a dunaújvárosi Decathlon csapat tagja, a vasak megszállottja. 20 éves voltam, amikor eldöntöttem két dolgot:... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​