Betettük a lábunkat a városba!

Elég sokan észleltétek vagy hallottátok, hogy már nem csak Budapest külterületein és vidéken van Decathlon, hanem a fővárosunk központi részén is. Így a Nyugati megnyitása előtt adott volt a címben szereplő szlogen használata. Ezáltal adott volt az is, hogy szaladva tegyük be a lábunkat. Nem kis dologgal, futással hangolódtunk a Rajtra. Erről hoztam egy kisebb beszámolót.

Kocsis Tomi kollégánk már korábban megálmodta és megvalósította a 12 órás közös futást a kék vértes közösségben. Így kéznél volt, hogy ezt az ötletet a Rendezvényes csapat leporolja. A hivatalos megnyitás előtt 3 nappal elindult a banzáj a Nyugati téren és tartott 4 napon át a Skálában már szépre épített nem kevés újkori eszközökkel is ellátott Decathlon áruház előtt. A sok játék, sportolási eszköz mellett kikerült a “legfontosabb” is, a futópad!

A kihelyezett eszközön a nyitás reggelén 8 órától indult a “tánc” és az esti 20 órás zárásig közel 40 futó szaladt legalább 15-30 percet. Ezen a 12 órás folytonos szaladáson mindösszesen 137 kilométert gyűjtöttek össze a sportos munkatársak, ami megért már akkor és most is egy kalap emelést. Fantasztikus futó nap volt, öröm volt részt venni és vállalni belőle.

Viszont ezen felül, a nap folyVZS_1166amán több sportot is kipróbálhattak a téren átsuhanó emberek. Ugyanis Ötpróba jelleggel a futás mellett evezés, fitnesz sportok, kerékpározás ( és egyéb sportok) is szerepeltek az étlapon. E sportok teljesítése után a résztvevők bátran éltek a lehetőséggel és dobták be a Teljesítve papírjukat az urnába, amiből a nap végén értékes ajándékutalvány tulajdonosai lehettek.

Személyes élményem a nap folyamán az volt, amikor egy kedves édesanya iker lányaival több, mint érdeklődően viszonyult a futáshoz. Nem kellett több ennél Zsocának…  lecsapott és mint jó gazda a nyáját, gondozásba vette őket (mindeközben a lányok már egymaguk, alig 8 évükkel kezelésbe vették a futópadot és profin nekiláttak a métereknek). Természetesen nem hagyhattuk ki a beszélgetésből a nem oly rég véget ért Olimpiát, ahonnan “átfutottunk” az atlétika különböző válfajaiba és kiderült a közben egyre gyorsabb tempóra váltó lányokról, hogy ők is professzionálisan ismerkednek a atlétikai sportokkal. Komoly kérdést indítottam a kis futó zseniknek és édesanyjuknak: Hosszú Katinka vagy Báji Balázs? … kis kuncogás és az édesanya szavai halkan lejtették, hogy Báji… ám a mondat folytatás sem marat el de elronVZS_1229totta az elődöntőjét, sajnos. Így sajnos elmaradt a cél, a döntő.

Azt nem tudom, hogy nyertek-e a sorsoláson, de a lányok kitartása és lendülete, az a sportszenvedély, amit megmutattak… megérdemelt egy érmet. Innen is kívánok nekik sok sikert és egy esetleges Olimpiát! 2024 Budapest, lehet, talán?!

Egy forgalmas és rengeteg sportélménnyel gazdag, na meg futásokkal teli nap után okkal mondhattuk, hogy igenis Betettük a lábunkat a városba – sokféle értelemben, de futva, mindenképp.

Dimény Zsolt

Dimény Zsolt

Azért ragadtam képzeletbeli tollat, hogy leírhassam nektek Zsoca és a világ futásbirodalmának történeteit! Szeretném átadni a szaladásban megtalált sportélményeimet, tapasztalataimat... Még több

Észrevételed, kérdésed van?

Csapatunkat hobbi és intenzív szinten sportolók is alkotják. Így mi is átéltük, milyen kezdőnek lenni egy teljesen új mozgásforma kipróbálásakor, vagy új célokat kitűzve rendszeres sportolókká válni. Nyugodt szívvel írj nekünk, hiszen egy cipőben járunk​!​